Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

UO za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

UO za prostorno uređenje, komunalni sustav, gradnju i zaštitu okoliša

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju

Odsjek za komunalni sustav i zaštitu okoliša

Komunalni redari

Međunarodni festival folklora "Leron"

 

Grad Vodnjan-Dignano poznat je po njegovanju svojih običaja, povijesne baštine i naslijeđa, no isto tako štuje i njeguje multikulturalnost odnosno kulturu i tradiciju svih naroda. 2 dana na godinu u sklopu Međunarodnog festivala folklora „Leron“ na vodnjanskom trgu sljubljuju se folklorni običaji raznih naroda a ulicama Vodnjana odvija se pravi vatromet šarenih nošnji, zvukova instrumenata, pjesme i plesa.

Organizator festivala je Zajednica Talijana Vodnjan i Talijanska Unija, a sam festival ime je dobio po tradicionalnom vodnjanskom muzičkom instrumentu.  

Međunarodnim festivalom folklora „Leron“ Grad „promovira“ multikulturalnost, „poruku mira, prijateljstva i bratstva“ između različitih zemalja koje sudjeluju u ovoj manifestaciji te europsku integraciju, budući Vodnjan tijekom ta 2 dana zaista podsjeća na Europu u malom. Festival okuplja folklorne grupe različitih nacionalnosti koje prezentiraju svoje narodne plesove i nošnje. Mnogobrojni sudionici kroz ples i pjesmu prezentiraju tradiciju različitih naroda ( Hrvatska, Italija, Slovenija, Albanija, Austrija, BIH, Francuska, Grčka, Izrael, Makedonija, Portugal, Slovačka, Srbija, Španjolska, Švicarska, Rumunjska, Turska i Mađarska ) i na taj način omogućuju da Vodnjan na nekoliko dana postane centar multikulturalnosti u kojem se uvažavaju nacionalne različitosti i njeguje vlastita kultura i tradicija.

Međunarodni festival folklora „Leron“ može se pohvaliti sve boljom posječenošću iz godine u godinu te dugom tradicijom, budući je prvi puta zauzeo svoje mjesto na vodnjanskom trgu 2000.-te godine.

U sklopu festivala organizirani su i okrugli stolovi u koje su uključeni etnološki i muzikološki eksperti, a dio dvodnevnog zbivanja je i sveta misa posvećena svim sudionicima. Završetak same manifestacije označava dodjela nagrada.

 

Aktualnosti