Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

12. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu od 18. do 20. studenog 2016.

NAJBOLJI PROIZVOĐAČI VRHUNSKIH MASLINOVIH ULJA DOLAZE U VODNJAN NA
12. DANE MLADOG MASLINOVOG ULJA

 

Ovogodišnja manifestacija Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) održat će se
u Vodnjanu
od

18.  do 20. studenog 2016.
Pozivamo izlagače da se prijave za sudjelovanje na DMMU.

 

Istra je danas međunarodno priznata regija po proizvodnji vrhunskih maslinovih ulja koja iz godine u godinu osvajaju najbolja svjetska odličja i nagrade za kvalitetu. Prepoznatljivost Vodnjana kao lidera u proizvodnji i kvaliteti maslinovih ulja, definitivno je rezultat ulaganja i edukacije te razvoja maslinarstva na području Vodnjanštine više od 15 godina. Ulaganja su bila na svim područjima: u promociju i organizaciju manifestacija, edukaciju poljoprivrednika i potrošača maslinovih ulja, subvencioniranje poljoprivrednika te druga ulaganja. Sve to objedinjeno omogućilo je stvaranje  vrlo cijenjenog brenda maslinovih ulja s područja Vodnjanštine.

Upravo i zato ova međunarodna manifestacija koju organizira Grad Vodnjan u suradnji sa Istarskom županijom, svake godine okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja, ali nastoji i dalje široj javnosti predstaviti važnost konzumiranja mladog maslinovog ulja.

Dani mladog maslinovog ulja posebno su doprinijeli afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend, a u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. 

U tri dana, Vodnjanom prođe oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom većim od 1600 m² gdje svoje proizvode i usluge nudi oko 100 izlagača, proizvođača maslinovih ulja te drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Veliki cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Uz goste, koji uveličaju gastro program te donose novitete, široka paleta ponude privući će ljubitelje dobre gastronomije najistančanijih apetita. Više od 8000 jela priprema se koristeći najbolje namirnice i autohtone proizvode, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja.  

I ovu godinu pripremamo aktualne teme za stručna predavanja i panele, posebne gastro radionice i vođene degustacije, obilaske matičnog i kolekcijskog nasada maslina te degustacije maslinovih ulja u Oil baru pokazat će vam stručnjaci koji su vam na raspolaganju za vrijeme trajanja manifestacije jer u Vodnjanu možete pronaći odgovore na sva vaša pitanja iz područja maslinarstva, uljarstva i kvaliteti ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Grad Vodnjan nastavlja razvijati maslinarstvo i proizvodnju vrhunskih maslinovih ulja, ali i pomagati da poljoprivrednici dođu do novih obradivih površina. Tako je gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović istaknuo smjernice razvoja: "Vrlo je važno inzistirati na promjenama u državnoj politici raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem. Trebalo bi decentralizirati poslove dodjele zemljišta na način da se raspolaganje poljoprivrednim zemljištem ponovno vrati jedinicama lokalne samouprave jer gradovi i općine svakodnevno prate potrebe i komuniciraju s poljoprivrednicima i znaju na pravi način gospodariti zemljištem." Posebno je istaknuo Vitasović da bi lokalno zemljište trebalo dodijeliti lokalnim poljoprivrednicima pa tako i maslinarima.

Upravo u smjeru razvoja i podrške iskazane poljoprivrednicima, koji su itekako napravili skok u proizvodnji i kvaliteti u zadnjih 10 do 15 godina, održavanje manifestacija poput Dana mladog maslinovog ulja vrlo je važno za ovu regiju. Manifestacija je ujedno jedinstveno mjesto sredinom studenoga za poslovne i privatne susrete te nezaboravne trenutke uz bogat zabavni program.

Pozivamo sve zainteresirane izlagače, proizvođače te ostale subjekte koji žele sudjelovati na Danima mladog maslinovog ulja da se prijave na službenoj web stranici.

Na adresi www.dmmu.info ispunite prijavu i opće uvjete te pronađite sve ostale informacije o manifestaciji.