Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

16. Dani mladog maslinovog ulja – XVI Giornate dell’olio d’oliva novello u Vodnjanu-Dignano, 13.-15.11. 2020.

Poštovani,

iako smo se prošle godine u zadnjoj objavi, posvećenoj najvećoj manifestaciji koja slavi mlado maslinovo ulje u Vodnjanu, pozdravili s „… Vidimo se sljedeće godine na „16. Danima mladog maslinovog ulja - Giornate dell’olio d’oliva novello“ ...“, nismo ni slutili da će to biti na neki novi, drugačiji način.

Na našu veliku radost, ovom prigodom najavljujemo da će se tradicionalna manifestacija u Vodnjanu ipak održati, no, na neki primjereniji trenutnoj situaciji i skromniji način te poštujući preporučene mjere Stožera civilne zaštite Istarske županije budući da istu zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID 19 nije moguće organizirati u velikom šatoru kao i prethodnih godina.

16. Dani mladog maslinovog ulja – XVI Giornate dell’olio d’oliva novello održat će se od 13. do 15. studenog 2020. godine na novoj lokaciji i to u samom centru naselja Vodnjan, na Narodnom trgu i okolnim ulicama.

Ovogodišnji Dani mladog ulja bit će u duhu predstavljanja maslinara i vrhunskih maslinovih ulja Vodnjanštine i Istre. Brojnim izlagačima koji proizvode vrhunska maslinova ulja s ovog područja, pridružit će se i ostali lokalni i regionalni proizvođači autohtonih proizvoda i gastro delicija.

Vjerujemo da će svi posjetitelji podržati lokalne proizvođače te s namjerom upoznavanja i degustacije vrhunskih mladih maslinovih ulja doći sva tri dana u Vodnjan i uživati u „zelenom zlatu“.

Uz skromniji program te uz nadu da će vremenska prognoza sredinom studenog podržati organizatore, bit će ovo sigurno još jedna prigoda da se prošeće Vodnjanom i uživa u proizvodima vrijednih ruku te gastronomskim darovima istarske zemlje.

Izlagači, proizvođači vrhunskih maslinovih ulja te ostalih proizvoda bit će smješteni u prigodne kućice koje će biti raspoređene na lokaciji Narodnog trga, ali i u raznim drugim prostorima i ulicama starogradske jezgre. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati i na raznim edukacijama, predavanjima i prezentacijama na temu maslinarstva, kvalitete maslinovog ulja i gastronomije koje će voditi renomirani istarski stručnjaci i predavači.

Pridržavajući se svih preporučenih mjera, kako od strane organizatora, izlagača, tako i posjetitelja, vjerujemo da će i šesnaesto izdanje Dana mladog maslinovog ulja – XVI Giornate dell'olio d'oliva novello biti vrlo uspješno.

Više informacija o manifestaciji i program objavit ćemo uskoro.

Vidimo se na 16. Danima mladog maslinovog ulja – XVI Giornate dell'olio d'oliva novello.

 

Gradonačelnik – Sindaco
Klaudio Vitasović