Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

UO za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

UO za prostorno uređenje, komunalni sustav, gradnju i zaštitu okoliša

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju

Odsjek za komunalni sustav i zaštitu okoliša

Komunalni redari 

Art kino Cineast 07.07.-25.08.

I ove se godine vraća vodnjanski Art kino “Cineast”. Slavimo 7. izdanje, a filmovi sele iz Stare uljare u Baštu (Vodnjan). Termini ostaju isti, filmovi su na programu svakog četvrtka, počevši od 7. srpnja, pa sve do kraja kolovoza, a početak je zakazan u 21.30 sati.

Ovogodišnji “Cineast”, koji nastoji promicati autorski film i nezavisne nacionalne, regionalne i svjetske kinematografije, s naglaskom na nagrađivane autore i filmove, počinje Almodovarovim “Paralelnim majkama” (Parallel Mothers), s Penelope Cruz u glavnoj ulozi. Ovo filmsko ostvarenje je nakon premijere na Filmskom festivalu u Veneciji, na kojem je Penelope Cruz osvojila nagradu za najbolju glumicu, dobio sjajne kritike i nagrade, kao i dvije nominacije za Oscara.

Idućeg tjedna (14.07.) na programu je “Janje” islandskog redatelja Valdimara Jóhannssona. Slijedi (21.07.) “Jahači pravde” s najvećom danskom glumačkom zvijezdom Madsom Mikkelsenom. Srpanj zatvaramo 28.07. projekcijom crno-bijelog indie filma “Idemo, idemo” s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, a pod redateljskom palicom Mikea Millsa. Kolovoz će bit u znaku “Čovjeka koji je prodao svoju kožu” tuniske redateljice dokumentarnih i igranih filmova Kaouther Ben Hania (04.08.); humorne drame “Tri kata” talijanskog redatelja Nannija Morettija (11.08.); romantične komedija “Najgora osoba na svijetu” norveškog redatelja Joachima Triera (18.08.); te mjuzikla “Annette” francuskog redatelja Leosa Caraxa (25.08.).

Umjetnički savjetnik i selektor programa, Matija Debeljuh, navodi kako i ove godine Art kino nastavlja s projekcijama recentnih filmskih ostvarenja, te donosi zanimljive naslove koji propitkuju teme kao što su odnosi u društvu, marginalnost, elitno društvo, obiteljski odnosi, kriminalističke drame... Ovog ljeta filmovi će se žanrovski kretati od drame i melodrame, akcijske i romantične komedije, horora i trilera, do mjuzikla. Svakoj projekciji prethodit će uvod u film, odnosno razgovor koji će voditi nagrađivani pulski redatelj i filmski kritičar, Elvis Lenić. Sve projekcije art kina su za posjetitelje besplatne. Program organizira Pučko otvoreno učilište “Vodnjan-Dignano”, a sufinanciraju ga Ministarstvo kulture i medija te Hrvatski audiovizualni centar.

 

Aktualnosti