Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Degustacija tradicionalnih jela Galižane 03.08.2018.

Danas je u prostorijama Zajednice Talijana Galižana-Comunità degli italiani di Gallesano održana konferencija za medije prilikom predstavljanja nadolazeće manifestacije „Degustacija tradicionalnih jela Galižane – Degustazione dei piatti tipici di Gallesano“.

Bogat program 12-tog izdanja manifestacije predstavili su predsjednica Zajednice Diriana Delcaro Hrelja, zamjenica predsjednice Debora Moscarda te predsjednik Izvršnog odbora Pietro Demori.

Degustacija će se održati ovaj petak 03.08. u Zajednici Talijana Galižana, s početkom u 20 sati.

Predstavnici Zajednice ovim su putem pozvali sve one koji žele provesti lijepu večer u ugodnom društvu, kušajući tradicionalna jela, da im se pridruže i svojim nepcima pruže pravu malu gozbu, prisjećajući se nekih prošlih vremena, starih receptura i običaja, koji se lokalno stanovništvo trudi očuvati i dan danas.

Najavljena je priprema delicija po receptima naših baka: domaćih makerona sa šugom od pijetla, palente i puževa, palente sa janjećim tripicama, maneštre i tradicionalnih kolača. Između ostalog posjetitelji će moći kušati pršut, sir, skutu i vino proizvedene na vodnjanštini, kao i proizvode obitelji Giacometti-Moscarda.

Već drugu godinu zaredom na manifestaciji gostuje Zajednica Talijana Lipik, koja će pripremati palentu sa konjskom salamom i dimljenim sirom, krostatu sa marmeladom, a moći će se degustirati i šljivovica.

Manifestaciju će svojim nastupom obogatiti i dječji folklor Zajednice Talijana Vodnjan, dok će se kulinarska večer nastaviti će u ritmu muzike za ples uz Duo Neveru.

Ovim putem predstavnici Zajednice zahvalili su se svim članovima Zajednice koji sudjeluju u realizaciji manifestacije, te Gradu Vodnjan-Dignano, Talijanskoj Uniji i Universita' Popolare di Trieste na financijskoj potpori.