Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Festival zdravog života na Stanciji Guran, biciklijada Jug na dva kotača i pješačenje srednjovjekovnim putevima

 

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostoru Turističke zajednice grada Vodnjana najavljen je bogat program koji počinje već u petak 19. svibnja.

Naime, zahvaljujući suradnji  Turističke zajednice grada Vodnjana, tvrtke Guranis, udruge Bike Spirit i Sportsko rekreacijskog kluba Puls, posjetitelji Vodnjanštine ovog će vikenda moći uživati u ljepotama krajolika, pješačiti, voziti biciklu, učiti o zdravom životu te brojnim drugim interesantnim temama.

Festival zdravog života na Stanciji u Guranu pored Vodnjana predstavila je Sandra Božac: "Pozivam sve koji žele naučiti kako izbalansirati svakodnevni život uz pomoć rekreacije i brige o prehrani, meditaciji te okretanju prema prirodi, da nas posjete tijekom sva 3 dana na stanciji Sia Guran. Ono što će posjetitelji moći isprobati, ali i sudjelovati, na brojnim ponuđenim radionicama je: od joge i meditacije, radionica na temu prehrane, makrobiotike, edukacije na temu bezglutenske prehrane i važnosti upoznavanja funkcioniranja organizma te prilagodbu načina na koji se hranimo kako bi poboljšali i zadržali zdravlje." Osim navedenih predavanja, bit će u Guranu moguće isprobati streličarstvo, jahati na konjima, voziti quadove, ali i sudjelovati na kreativnim radionicama decoupagea, razgledati radove i nastup djece OŠ Vodnjan te brojne druge aktivnosti u prirodi. Svečano otvorenje Festivala je u subotu, 20. svibnja u 12.30 sati. Više o programu potražite na www.guranis-usluge.hr

U subotu, 20. svibnja, s početkom u 17 sati kreće rekreativna biciklijada stazama Vodnjanštine u sklopu akcije Jug na dva kotača. Prijave se mogu izvršiti na www.medulinriviera.info, a na licu mjesta, pred samu biciklijadu, na startu na lokaciji Parka kažuna (rotor Vodnjan sjever/smjer za Bale) od 16 sati.

Serija od šest biciklijadi nastala je suradnjom turističkih zajednica južne Istre. Preciznije, radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana. Biciklijadama se nastoji popularizirati korištenje bicikla u rekreativne svrhe ali i predstaviti bogatstvo biciklističkih staza južne Istre. Ispred udruge Bike Spirit, Aurelio Rupillo je naglasio da se suradnjom s TZG Vodnjana organizira biciklijada ovu subotu te da je osnovni cilj da se uključe svi uzrasti, kako bi mogle cijele obitelji sudjelovati na istoj. Dužina staza je između 20-25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne.
Serija od šest biciklijadi uključuje i nagradnu igru. Naime, prilikom prijave na prvoj biciklijadi, koja je održana 16. travnja u Medulinu, sudionici su dobili kartončić na kojem se za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiva pečat. Oni koji sudjeluju na četiri ili više biciklijada, na završnoj se biciklijadi u Puli, sudjeluje i u tomboli na kojoj mogu osvojiti jednu od vrijednih nagrada. Svi oni koji na biciklijadu dođu četiri ili više puta dobit će kao dar majicu s logom manifestacije. Nakon svake biciklijade organizirano je zajedničko druženje i marenda.

Tako će i ova vodnjanska završiti zajedničkim okupljanjem kod Parka kažuna uz DJ-a i marendu.
Važno je napomenuti da sudionici voze na vlastitu odgovornost, a djeca do 12 godina obvezno moraju imati kacigu. Manifestacije je sufinancirana od strane Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Za nedjelju, 21. svibnja, ovom je prigodom najavljena, i po prvi puta organizirana pješačka ruta koja će pokazati dijelove Vodnjanštine koje do sada niste otkrili niti vidjeli. Edukativno-rekreativno pješačenje stazom Srednjovjekovnim putevima jedan je sasvim novi turistički proizvod koji će oduševiti posjetitelje željne lagane šetnje putevima koji otkrivaju bogatstvo kulturno-povijesne baštine ovog područja. Denis Mirković, predsjednik SRK Puls-a suorganizator je ovog događaja te je najavio karakteristike staze: "Staza je dugačka oko 7 km i nije definitivno zahtjevna. Zato pozivam sve koji vole boraviti u prirodi da nam se priključe u 9 sati u Guranu (parkiralište kod Agroturizma Sia). Početak vođenog pješačenja je u 9.30 sati, a predviđamo da će trajati oko 2 do 2 i pol sata."

Tijekom pješačenja, šetači će imati priliku da čuju neke zanimljivosti koje će pripovijedati suradnici na ovom događaju. Oni će dočekati šetače na lokacijama Sv. Šimun - rano srednjovjekovno naselje Guran, lokva Cijana, trobrodna bazilika Sv. Cecilija te predstaviti arheološke ostatke i prirodne ljepote. Karakteristično za ovu stazu su i mnogobrojni suhozidi i maslinici te poneki skriveni kažun.

Nakon pješačenja preporučamo da posjetite Festival zdravog života u stanciji Guran gdje možete marendati/ručati po promotivnim cijenama.

Sve informacije o navedenim događajima potražite na www.vodnjandignano.com i na facebook profilu TZVodnjan.

 

Aktualnosti