Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Kulturni program POU-UPA „Vodnjan-Dignano“ u kolovozu

Pučko otvoreno učilište – Università popolare aperta „Vodnjan-Dignano“ organizator je brojnih kulturno-zabavnih programa te tijekom kolovoza nudi zanimljiv kulturni program.

Tako se 29. srpnja u 21. sat otvara izložba istarskog umjetnika Silva Šarića, jednog od najznačajnijih suvremenih likovnih stvaraoca srednje generacije u Hrvatskoj, koji će svoje crteže izložiti u prostorima Palače Portarol, dok će radovi sa svjetlom biti izloženi u prostoru stare uljare u Vodnjanu. Izložba će se moći posjetiti do 10. kolovoza, radnim danom od 8 do 16 sati te od 18 do 20 sati, a subotom od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati.

Za one naklonjene glazbenoj umjetnosti tu je i koncert „Kanat od mora“ u izvedbi umjetnice Elis Lovrić, koju će publika, uz slobodan ulaz, moći doživjeti 02. kolovoza u prostoru stare uljare na adresi Portarol 31, s početkom u 21 sat. Kanat od mora je koncert ispjevan na labinskoj cakavici gdje svatko može pronaći svoj kutak iz djetinjstva, svoj kamen i stjenu, svoje želje i snove, borbu, istinu i svoje sjećanje. Umjetnički oživljena labinska cakavica, postaje intimna javna ispovjed jednog vremena, te uhvaćeni trenutak sjećanja pretvara u trajnu vrijednost kolektivnog identiteta. Pišući o Labinštini, autorica pretvara osobni kamenčić u zajedničku stijenu sjećanja, kreirajući tako kulturu pamćenja prošlog. Također, Elis Lovrić će na koncertu otpjevati i svoje autorske pjesme na talijanskom i engleskom jeziku.

U kolovozu nas očekuju još četiri filmske predstave u sklopu Art kina „Cineast“ koji se održava svakog četvrtka s početkom u 21.30 sati, a na repertoaru su filmovi Carol, koji se može vidjeti 04. kolovoza, Turist, 11. kolovoza, Saulov sin, 18. kolovoza i  Priča nad pričama 25. kolovoza. U sklopu projekcije filma Priča nad pričama prikazati će se i kratki filmovi pristigli na natječaj „In video Portarol“, koji podupire amatersko video stvaralaštvo i koji je ove godine posvećen temi Priroda i društvo, a prijave na isti su još uvijek otvorene.