Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Najava događanja u sklopu Vodnjanskog ljeta - 13.07.-18.07.2016.

Poštovani,

u bogatom programu Vodnjanskog ljeta možete uživati i ovaj tjedan, kada vas očekuju brojne glazbene, kulturne i zabavne večeri! 

Ovu srijedu 13.07 u Barbarigi s početkom u 21 h posjetitelji će imati prilike udahnuti dašak istarske tradicije uz nastup KUD-a Vodnjan u sklopu folklorne večeri.

Galerija „El Magazein“ u Vodnjanu u četvrtak 14.07. organizira koncert gudačkog kvarteta Rucner, s početkom u 21 h. 

U petak 15.07. na Narodnom trgu u Vodnjanu nastupaju Klapa Iskon i Klapa Nevera, s početkom u 21 h.

U Ekomuzeju Istrian de Dignan, u petak 15.7. u 21:00 sati, otvara se izložba  „Stare razglednice Vodnjana: nekad i sada“. Preko 40 izloženih starih razglednica su dio kolekcije Egidia Cattonara, strastvenog Vodnjanca koji živi u Belgiji, dok slike istih lokacija u današnje vrijeme potpisuje Merche Moriana, španjolska fotografkinja iz Španjolske koja boravi u Vodnjanu i doprinosi lokalnom razvoju kroz projekt DINAMIC - Europske volonterske službe. Kroz isti projekt u Vodnjanu volontira i kustosica izložbe, Valeria Caldara iz Italije. Izložba će biti postavljena u prostorijama Ekomuzeja, pod voltama koje povezuju glavni vodnjanski trg sa starim gradom, te u izlozima zatvorenih trgovina u Trgovačkoj ulici. Ekološko osvjetljenje izložbe je osmislio vodnjanski inovator Naser Rahmonaj. Zanimljivo je vidjeti kako se LED lampe aktiviraju zahvaljujući kemijskoj reakciji u ekološkim baterijama, spojem bakrene žice, slitine magnezija i pamučne vate namočene u slanu vodu. Uz izložbu, moći će se kušati i lokalne delicije. U subotu, 16.7., u starom gradu, uz izložbu razglednica posjetioci će moći doživjeti i pravi "povratak u prošlost", otkriti okuse tradicije i zaboravljene običaje uz prezentaciju starih zanata i degustacije izvornih jela i domaćih proizvoda. U 20 sati započinje radionica tijekom koje će se popravljati stari voz koristeći stare alate. Kao i svake subote, moguće je i rezervirati razgledavanje starogradske jezgre na vozu s magarcima te uživati u opuštenom okruženju uz slastan obrok s lokalnim proizvodima, dobrim vinom i prirodnim sokovima. Okusite život naših predaka kroz večeru u tri slijeda (65,00 kn) 1. Suhomesnati proizvodi, sir i svježe povrće s domaćim kruhom 2. Izbor glavnih jela iz recepta naslijeđenih kroz generacije 3. Tradicionalni deserti poslužuju se uz poznati ''vin de rosa'' ili rakiju Domaće vino ili sok od bazge su posluženi za besplatno sa svakim slijedom Vožnja na vozu s magarcima – 50,00 kn Djeca (do 12 godina) u pratnji odrasle osobe koja je platila kartu voze se besplatno PUN PAKET 100,00 kn Rezervacije se primaju mailom na adresu info@istrian.org ili telefonom na broj 099 350 3590. 

U subotu 16.07. Zajednica Talijana Vodnjan priređuje prigodno druženje pod nazivom „A palazzo Bradamante“;  u galeriji „El Magazein“ moguće je pogledati izložbu Martina Bizjaka „Crteži“, čije će svečano otvorenje glazbeno popratiti Samanta Stell, a koja će biti otvorena  za sve posjetitelje do 26.07. ; Zajednica Talijana Galižana poziva vas na plesnu večer „Lude sedamdesete!!!!“ uz Duo Nevera, dok Vas u Peroju u očekuje koncert grupe Batana, sve s početkom u 21 h. 

Galerija „El Magazein“ priređuje još jednu glazbenu poslasticu te vas u nedjelju 17.07. poziva na „Japanski koncert“ s početkom u 21 h. 


U ponedjeljak 18.07. očekuje vas koncertna večer na Narodnom trgu s početkom u 21 h pod nazivom „Musicitta'“ 

Veselimo se Vašem dolasku!