Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Najava događanja u sklopu Vodnjanskog ljeta od 15.-19.08.

Ove srijede 15.08. u Galižani se održava tradicionalna „Fešta od puži – Festa delle cioche“.
Bogat cjelodnevni program započinje već u 8 sati ujutro biciklijadom (10 km), nakon čega u 9 sati slijedi „utrka“ na bicikli „Tko će sporije – Chi fa meno“ u kojoj će pobjednik biti najsporiji vozač, odnosno onaj tko najsporije prijeđe 20 m bez doticanja tla.
Izložbu fotografija Valtera Zanca „25xIstria magica“ biti će moguće pogledati od 9 do 13 sati, te od 17 do 23 sata.
U 09:30 priprema se velika fritaja sa puževima, dok je u 10 sati na rasporedu Natjecanje u čišćenju puževa. Od 10 do 12 sati djeca se mogu okušati u likovnim radionicama za djecu, u 11 se održava Sv. Misa, u 17 sati možete pogledati izložbu „Galižanski detalji“ by Elvir Blekić, a od 18 sati nastup mažoretkinja, utrku vozila na balinjerama te penjanje na zamašćeni stup. Od 18 do 21 sat u sklopu Dana otvorenih vrata Crkvi posjetitelji mogu razgledati crkvu Sv. Justa, S. Roka i Sv. Antona te Crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.
U 19:45 sati počinje prodaja palente sa puževima, a ovaj gastro doživljaj biti će popraćen i zabavnim programom  koji započinje u 21 sat uz Duo Melody.
Dodjela nagrada foto natječaja i raznih natjecanja slijedi u 22 sata a u 23 na programu je lutrija „Zlatni puž“ i vatromet!

14. i 15.08. povodom 100-te godišnjice tradicije Uljare Baioco u uljari će se održati „Oil party“, od 18 do 23 sata.

U četvrtak 16.08. iza zvonika, sve ljubitelje pisane riječi očekuje literarni natječaj na vodnjanskom dijalektu „Favela'“. Početak je predviđen za 21 sat.

Art-kino Cineast nastavlja sa filmskim projekcijama pod zvijezdama, u staroj vodnjanskoj uljari (Portarol 31), te je ovog četvrtka 16.08., s početkom u 21:30 sati, na redu film „Napad na Nile Hilton“ (The Nile Hilton Incident, 2017.) „Detektiv Noredin Mustafa prosječan je zaposlenik policije u Kairu koji je sklon korupciji. U sobi elitnog hotela Nile Hilton pronađena je ubijena pjevačica. Mustafa preuzima slučaj i tijekom istrage otkirva tajni odnos žrtve s vlasnikom hotela, inače bogatim članom parlamenta. Dok traži sudansku sluškinju, navodno jedinu svjedokinju brutalnog zločina, iznenada mu je naređeno da zatvori slučaj. No Noredin nastavlja s istragom koja ga vodi do nedodirljive elitne skupine koja upravlja zemljom i imuna je na pravdu.“

Ovog četvrtka 16.08. na #enjoyperoj dolazi nam jedan od najboljih vokala na našim prostorima a i vrstan zabavljač. Damir Kedžo, nedavni je pobjednik popularne emisije „Tvoje lice zvuči poznato“ a prošla godina bila je za njega vrlo dinamična. Pjesma “Sve u meni se budi” donijela mu je pobjedu na Zagrebačkom festivalu, nominaciju za Porina i nagradu Hrvatske diskografske udruge za pjesmu godine, a nije nedostajalo ni uspješnih koncerata.

Ovog vikenda, od 17.-18.08. Vodnjan ponovno postaje središte multikulturalnosti, susreta različitih narodnih folklora, druženja, folklornih radionica, itd. U sklopu Međunarodnog festivala folklora „Leron“ na vodnjanskom trgu sljubljuju se folklorni običaji raznih naroda a ulicama Vodnjana odvija se pravi vatromet šarenih nošnji, zvukova instrumenata, pjesme i plesa. Ovogodišnje 18-to izdanje Lerona ugostiti će brojne folklorne skupine iz različitih krajeva, poput Italije, Mađarske, Španjolske, Latvije i Hrvatske.
Program započinje u petak mimohodom učesnika u 20 sati, a nastavlja se u 21 sat svečanim otvaranjem festivala uz nastup sudionika. Subotnji program počinje u 10 sati prijemom kod gradonačelnika, nastavlja se okruglim stolom na temu „Važnost očuvanja izvornog folklora u okviru turističke valorizacije pučkih običaja“, svečanom misom, folklornim radionicama te nastupima sudionika. Zatvaranje festivala uz dodjelu nagrada žirija predviđeno je za 23 sata.

Ove subote 18.08. dođite na ljetno obiteljsko okupljanje u prelijepoj istarskoj prirodi! O čemu je riječ? Udruga SUB movements, s ponosom predstavlja "Escape the City".  Ovaj događaj baziran je na njihovim principima djelovanja; spoj modernog i tradicionalnog, umjetnosti i prirode, društvene osviještenosti i zabave! Zamišljen kao jednodnevni program gdje će se predstaviti kombinacija tradicionalnih, lokalnih, rekreativnih, umjetničkih, zabavnih i glazbenih elemenata s ciljem stvaranja raznolike platforme koja počiva i polazi od snažnih ekoloških premisa i socijalno osviještenih odgovornih stavova. Jedan od glavnih ciljeva ove manifestacije upravo je i umrežavanje udruga, organizacija i pojedinaca koji bi zajedničkim djelovanjem postigli izgradnju snažne zajednice utemeljene na solidarnosti, uzajamnosti i prijateljstvu.
Očekuje vas Mini market - predstavljanje i prodaja rukotvorina lokalnih umjetnika poput SteppaArta, Polite BastARTa, umjetnika iz Udruge HUIU te međunarodnih umjetnika iz Španjolske – NaturWeara i Freemind Artwear; niz edukativnih i rekreativnih radionica udruge Together we Grow poput hodanja po slack lineu, penjanja po svili i žongliranja; cirkuske predstave Udruge Čarobnjakov Šešir, te neizostavni glazbeni program: Digitron soundsystem, Rockers Dub Master soundsystem, Munchies soundsystem, Bellyfull, BoombarDub, Homegrown Sound, DubCat, Ervin, Jinxie Grooves, Teddy Lee i PulaP Reggae Station.

Satnice:
11h - Početak manifestacije, otvorenje mini-market i food zone; 12h - Početak glazbenog dijela programa; 13h  Radionice slack linea, hodanja po svili i žongliranja; 18h Degustacija domaćih proizvoda EkoMuzej/SUBMovements; 19.00h Predstava Udruge "Čarobnjakov Šešir"; 21.00h Nastavak glazbenog djela; 06.00h Kraj.

Ove nedjelje 19.08. u restoranu Betiga u Barbarigi održava se II Memorijalni turnir u šahu Anđelko Nikolić, s početkom u 18 sati, dok će u Vodnjanu na velikom parkiralištu Istarske ulice, s početkom u 21 sat biti organizirana projekcija kratkometražnih filmova „La strada“ i „Pijana ulica“ u sklopu Kino Šinobusa!