Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Najava događanja u sklopu Vodnjanskog ljeta od 17.- 21.07.2018.

Revija dječjih animiranih filmova s početkom u 21h započinje sa filmom „Balerina i Viktor“ (Ballerina) u utorak 17.07. u Galižani na Velikom trgu te u srijedu 18.07. u Vodnjanskoj staroj uljari. Nažalost, prvo prikazivanje u Peroju 16.07. bilo je odgođeno zbog nepovoljne vremenske prognoze.
„Felicie, jedanaestogodišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njezin najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njezin najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spreman učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.“

Poznata pulska fotografkinja Snježana Bratanović, dobitnica brojnih nagrada i priznanja od strane struke, ove će se srijede 18.07. predstaviti sa izložbom pod nazivom „Dragi kamen/L'amata pietra“, čije je otvorenje predviđeno za 21 sat u galižanskoj Crkvi Sv. Justa. Autorica je ovjekovječila čarobne vizure Grada Vodnjan-Dignano prepune kulturnih spomenika, pa sve do kažuna i suhozida, prepoznatljivih elemenata identiteta Istre. Izložbu i autoricu predstaviti će umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije Makina u Puli, Hassan Abdelghani, a za glazbenu podlogu večeri pobrinut će se pulski kantautor, Maer uz pratnju Vanje Sinožića na perkusijama.
Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja i može se razgledati srijedom i nedjeljom od 19:30 do 21:30 sati.

Glazbene večeri u Barbarigi ove će srijede 18.07. začiniti Duo Melody  s početkom u 21sat.

Vodnjanska "Apoteka-Prostor za suvremenu umjetnost " u  četvrtak 19.07. biti će jedan od domaćina 2. Bijenala industrijske umjetnosti 2018., kojeg organiziraju udruga Labin Art Express XXI u suradnji sa AMI Pula i MMSU Rijeka. U Vodnjanu će tako biti postavljena jedna od izložbi Bijenala pod nazivom „The Voynich manuscript“, umjetnika Miljohna Ruperta (US) i Ulrika Heltofta (DK). 

Art-kino Cineast nastavlja sa filmskim projekcijama pod zvijezdama, u staroj vodnjanskoj uljari (Portarol 31), te je ovog četvrtka 19.07., s početkom u 21:30 sati, na redu film „A Ciambra“ (2017.) „Tinejdžer Pio Amato živi u A Ciambri, malenoj romskoj zajednici u Kalabriji. Sa svojih 14 godina, odavno je za sobom ostavio dane djetinje nevinosti. Pije, puši i jedan je od rijetkih koji se bez poteškoća kreću između različitih etničkih skupina u susjedstvu – lokalnih Talijana, afričkih imigranata i Roma, kojima i sam pripada. Pio posvuda slijedi starijeg brata Cosima, usvajajući pritom vještine potrebne da preživi na ulicama grada. Kada Cosimo nestane, Pio mora odlučiti je li doista spreman postati muškarcem.“

#enjoyperoj perojska je glazbena priča, čiji nastavak slijedi svakog četvrtka, a ovog četvrtka 19.07. sve ljubitelje rockabily glazbe očekuje prava poslastica – grupa The Cat Paws. Ali to nije sve. Na Martulini će tog dana sudbonosno DA izreći par, poslije 27 godina zajedničkog života i troje djece. Strasni su bikeri, vole Elvisa, cijene ljepote trenutaka u životu i rekli su: "Zašto ne konačno potvrditi i pred zakonom našu ljubav tamo gdje se osjećamo kao doma i gdje smo proveli i najljepše trenutke naše ljubavi ..."

Ovog petka 20.07. udruga Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana organizira koncert OKUD Istra – H.O. Stanko Mihovilić, a koji će se održati na Trgu Statuta u Vodnjanu, s početkom u 20 sati, dok će se u Galižani na Velikom trgu održati plesna večer, s početkom u 21 sat.

Perojci su u završnim pripremama za svoju tradicionalnu Perojsku feštu, kojom se ove godine slavi 361. godišnjica doseljenja Crnogoraca u Peroj, a koja će se održati u subotu 21.07. Proslava započinje u 9 sati Svetom liturgijom u Crkvi Sv. Spiridona, te se nastavlja u 17 sati otvorenjem izložbe likovno-kreativne kolonije ″Moja Peroja 2018″, nakon čega slijedi otvorenje muzeja "Zavičajni spomenar" i biblioteke "Njegoš" u 18 sati, nastup vodnjanskih mažoretkinja u 18:45, natjecanje u potezanju konopa (KK Peroj) u 19 sati, kulturni program DPC ″Peroj 1657″ i gosti u 20 sati te od 22 sata zabavni  program uz Koktelse i Duo Nevera.