Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

UO za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

UO za prostorno uređenje, komunalni sustav, gradnju i zaštitu okoliša

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju

Odsjek za komunalni sustav i zaštitu okoliša

Komunalni redari

Počišćena obala i podmorje Barbarige

Eko aktivisti grada Vodnjan-Dignano i članovi Ronilačkog kluba Loligo iz Vodnjana održali su u nedjelju 4. srpnja 2021. ekološku akciju čišćenja obale i podmorja Barbarige. U akciju su se uključili i turisti iz Slovenije.

Plaža i šumica pokazale su se daleko prljaviji od podmorja. Tako je s obale uklonjen krupni plastični otpad poput dijelova suncobrana i ležaljki, plastične čaše i boce, ambalaža prehrambenih proizvoda, epidemiološke maske... Otpad je sakupljen na jedno mjesto, a zbrinut će ga gradsko komunalno društvo Contrada.

„Želimo zahvaliti roniocima iz Ronilačkog kluba Loligo iz Vodnjana, svim građanima Grada Vodnjana - Dignano i slovenskim građanima koji su odvojili malo vremena za naš okoliš i dobrobit društva i sudjelovali u eko akciji čišćenja podmorja i plaže Uvala Marić - Barbariga. Hvala Turističkoj zajednici Grada Vodnjana na pomoći u organizaciji, sponzorima Grad Vodnjan - Dignano i street food Fresh Cucina iz Vodnjana, djelatnicima gradskog komunalnog poduzeća Contrada koji će sutra preuzeti otpad i odvesti ga u Reciklažno dvorište Vodnjan, našem sugrađaninu Daliboru Britviću koji nam je donio vodu te svima onima koji su nas podržavali. Hvala također svim građanima koji nisu sudjelovali u eko akciji, ali odgovorno i savjesno postupaju s otpadom“, rekla je Cinzia Boljun Papić, koja je uz Barbaru Šarić, Kerin Šafarić i Ivu Šverko jedna od pokretačica neformalne grupe Eko aktivista. Grupi je ovo peta akcija, a uskoro planiraju i sljedeće.

U nedjeljnoj akciji je sudjelovalo sedam ronioca RK Loligo.

„Jedna je grupa čistila podmorje od mola Barbariga prema rtu Debeljak, a ja sam s najmlađima išao od Nove plaže prema rtu, tako da smo pokrili cijeli potez. Ovdje nema puno smeća, jer mi već godinama čistima i brinemo o ovom dijelu“, rekao je instruktor Josip Tomišin. Kao najmlađi ronioci sudjelovali su Sara Aljić i Matej Višković, koji upravo završavaju tečaj ronjenja te im je ovo prva podvodna ekološka akcija.