Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Poziv na 13. Dane mladog maslinovog ulja – XIII Giornate dell'olio d'oliva novello VODNJAN-DIGNANO, od 17.-19.11.2017.

 

Poštovani,

Vodnjanština je već desetljećima prepoznata kao područje proizvođača vrhunskih maslinovih ulja koja su rezultat rada vrijednih ljudi te zajedničke vizije i usmjerenosti prema izvrsnosti. Upravo je i višegodišnje održavanje međunarodne manifestacije „Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell'olio d'oliva novello“ potvrdilo da ulaganja u promociju i brendiranje Vodnjanštine donose izuzetne rezultate. Benefite kroz manifestaciju imaju, ne samo proizvođači maslinovih ulja, već i cijela zajednica koja potiče gospodarstvenike sa šireg područja na razvoj i nova ulaganja kojih je sve više iz godine u godinu.

Ovogodišnja manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell'olio d'oliva novello“ održava se u Vodnjanu od 17. do 19. studenog. Nastojimo da međunarodna manifestacija koja okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja bude privlačna i dostupna svim skupinama potrošača maslinovih ulja, od ugostitelja do kućanstava. Nastavljamo i u smjeru edukacije te informiranja široke javnosti o važnosti konzumiranja mladog maslinovog ulja, jer upravo je njemu i posvećena ova manifestacija. „Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell'olio d'oliva novello“ posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend i u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. Bogat trodnevni program manifestacije donosi i druge sadržaje i to ne samo ispod velikog šatora. Tijekom tri dana manifestacije organizirani su obilasci matičnog i kolekcijskog nasada maslina. Stručnjaci su na usluzi posjetiteljima vođenih degustacija u bogatom Oil baru. Vodnjan nudi odgovore na pitanja iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji maslinovog ulja te o raznovrsnosti i kvaliteti ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Uobičajeno, tijekom ta tri dana Vodnjanom prođe oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom većim od 1700 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, proizvođača maslinovih ulja te drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Više od 8.000 jela priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja. Manifestacija nudi tri dana puna mirisa i okusa vrhunskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja te jela koja spajaju tradicionalnu i suvremenu gastronomiju.

„Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell'olio d'oliva novello“ jedinstvena su manifestacija koja pruža ugodno okruženje za poslovne i privatne susrete. Stoga Vas pozivamo da uveličate ovogodišnju manifestaciju svojim sudjelovanjem te da budete i Vi izlagač na 13. Danima mladog maslinovog ulja - XIII Giornate dell'olio d'oliva novello u Vodnjanu. Ova popularna tradicionalna manifestacija pravo je mjesto da predstavite svoje proizvode i usluge, u neposrednom susretu sa svojim kupcima, klijentima i svim mnogobrojnim zainteresiranim posjetiteljima.

Veselimo se uspješnoj suradnji i vidimo se na Danima mladog maslinovog ulja-Giornate dell'olio d'oliva novello u Vodnjanu!

 

S poštovanjem,

                                                                                     GRADONAČELNIK – SINDACO
                                                                                                                                                                                                                                                                    Klaudio Vitasović