Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Poziv na 24. smotru vina južne Istre i 23. smotru maslinovog ulja Istre i Kvarnera

Poštovani,

24. smotra vina južne Istre i 23. smotra maslinovog ulja Istre i Kvarnera najvažniji je takav događaj u južnoj Istri, u gradu vrhunskog maslinovog ulja koji okuplja proizvođače i potrošače nakon berbe i sada, na proljeće. Smotra se ističe kvalitetom vlastitog uzorkovanja i ocjenjivanja stoga Vaše EDMU i vino ne može propustiti sudjelovanje i utrku za šampiona!

Proljetnu manifestaciju vina i maslinovog ulja Grad Vodnjan-Dignano i Udruga Agroturist Vodnjan-Dignano organiziraju u nedjelju na blagdan Duhova 4. lipnja 2017. godine na Narodnom trgu u Vodnjanu. Centralni događaj je 24. smotra vina južne Istre i 23. smotra maslinovog ulja Istre i Kvarnera. Kako bi manifestacija ostvarila prodajni karakter i sadržajem privukla veći broj posjetioca planiran je cjelodnevni bogat program: degustacija maslinovih ulja i vina smotre, otvoreni podrumi i kušaone, vođene degustacije najboljih vina i maslinovog ulja smotre, stručna predavanja, druženje sudionika smotre nakon podjele nagrada. Osim stručnog dijela organizirat će se zanimljiva gastro ponuda Ostarie bumbare od doručka do večere, natjecanja i igre za djecu i obitelji uz kvalitetne nagrade proizvoda, izložbe, biciklistička utrka, ponuda cvijeća i ostalo.

Sudionici smotre dobivaju vaučer za večeru sudionika smotre nakon podjele nagrada. Također imaju mogućnost promocije proizvoda sponzoriranjem nagrade tematskog fotomaratona (kariola vrhunskih proizvoda), mogućnost prodaje na štandu, a ukoliko osvoje jedno od prva 3 mjesta  promovirat će ih se na vođenim degustacijama.

Pozivamo zainteresirane proizvođače vina i maslinovog ulja da prijavnicu pošalju na agroturist.vodnjan@gmail.com ili se prijave telefonski na broj 0992020933 najkasnije do  20. travnja do 16:00 sati. Nakon tog roka organizatori će Vas kontaktirati za dogovor termina  uzorkovanja na Vašem gospodarstvu.

Za smotru maslinovog ulja uzorke prikuplja ovlaštena komisija udruge Agroturist. Potrebne su 3 boce od 0,25 l (koje donosi komisija) i kotizacija od 300,00 kn po uzorku za obavljanje fizikalno kemijske i senzorske analize.

Za smotru vina potreban je uzorak od 5 boca vina od 0,75 ili 1 litre i kotizacija od 150,00 kn po uzorku.

 

Očekujemo Vaše vrhunsko EDMU i vino i unaprijed se zahvaljujemo na uspješnoj suradnji!

 

S poštovanjem,

Predsjednica

Ester Geissa Đurić