Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Premijera filma Egzorcizam u Vodnjanu 31.10.2017.

 

Danas 31.10. s početkom u 19h u Zajednici Talijana na Narodnom trgu održati će se premijera psihološkog horora „Egzorcizam“ redatelja Dalibora Matanića, filma koji na autentičan način opisuje slučaj djevojke opsjednute sotonom, a baziran je na istinitoj priči o djevojci iz Vodnjana.

U glavnim ulogama „Egzorcizma“, u produkciji Kinogerile i distribuciji 2i Filma, nastupaju Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.
Direktori fotografije su David Oguić i Danko Vučinović, montažer je Tomislav Pavlic, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja Desanka Janković, make-up je radila Sanja Rivić, a obradu tona Frano Homen.

Film je nastao kad je u rujnu prošle godine Matanić s autorskom ekipom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli započeo rad na predstavi koja progovara o egzorcizmu. Tada je čuo za slučaj mlade djevojke iz Vodnjana nad kojom je 6. rujna te iste godine izvršen obred egzorcizma. Slučaj je zataškan i navodno se nikada nije dogodio.
Na temelju dobivenih informacija snimljen je film Egzorcizam. U fokusu priče je mlada djevojka Maša Artuković, navodno opsjednuta sotonom, čije stanje rezultira dolaskom svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema provesti svoj prvi obred egzorcizma, kao i psihijatrice Sofije, koja pokazuje jasnu netrpeljivost prema religiji. Slučaj zaintrigira Obiteljsku TV, konzervativnu crkvenu televiziju čija ekipa nepozvana dolazi zabilježiti obred, predvođenu novinarkom Lidijom, koja želi pred kamerama raskrinkati egzorcizam kao metodu kojoj nema mjesta u modernoj hrvatskoj crkvi, i snimateljem Borisom koji poznaje Mašu iz djetinjstva. Konačno, Mašina sestra Vera, ogrezla u religijski fanatizam, jedina ih dočekuje sve u nadi da će se stanje njene sestre popraviti.

Ovim putem obavještavamo vas kako će, za potrebe premijere filma, ulična rasvjeta u ulicama Portarol, Castello i Sv. Rok, biti izgašena neposredno prije i nakon samog početka premijere. 
Molimo za razumijevanje.

Aktualnosti