Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Program Vodnjanskog ljeta - 18.06. - 02.09.2016.

Vodnjan-Dignano, 16.06.2016.

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Vodnjana-Dignano Klaudio Vitasović i pročelnica UO za društvene djelatnosti i opću upravu Grada Nensi Giachin Marsetič najavili su bogat program „Vodnjanskog ljeta - Estate dignanese“ 2016. Gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović naglasio je da, bez obzira što je svečano otvorenje Vodnjanskog ljeta 23. lipnja, program zapravo već započinje tijekom ovog vikenda. Naime, Društvo Naša djeca Vodnjan organizira Plesnu reviju Istarske županije. Gost ovog događaja bit će pjevač Jacques Houdek. Program Revije počinje u 20,30 sati na Narodnom trgu. Istoga dana u Peroju nastupaju članovi SKUD-a Jovan Jovanović Zmaj iz Bijelog Brda i DPC Peroj 1657. Nastup folkloraša započet će u 20 sati. U nedjelju, 19. lipnja s početkom u 9 sati na Narodnom trgu pogledajte start utrke 1. Rally Istarski - Istriano.

 

"Vodnjansko ljeto postaje bogatije iz godine u godinu zahvaljujući uključivanju velikog broja naših udruga i kulturnih društava. Posebna tema ovogodišnjeg programa je predstavljanje bogatstva kulturne baštine Vodnjanštine. Povezanost i suradnja sa svim manjinama koje ravnopravno surađuju u kreiranju kulturnih i ostalih programa, čini ovaj program još raznovrsnijim. Ta paleta kulturnih različitosti predstavlja jedinstven i prepoznatljiv svojevrstan kulturni brend Vodnjana. Različitosti su naše veliko bogatstvo i ove godine želimo da se posebno osjeti ta kvaliteta kulturnog života i u Vodnjanskom ljetu," istaknuo je gradonačelnik Vitasović.

 

Program Vodnjanskog ljeta traje sve do rujna, a na svečanom otvorenju 23. lipnja moći ćete uživati u tradicionalnom paljenju Vatre Sv. Ivana i koncertu grupe Night Express. Program otvorenja održat će se na Narodnom trgu.

Vodnjansko ljeto nudi mnoge zabavne, glazbene, sportske, gastronomske te kulturne sadržaje. Ove godine održat će se Bošnjačka i Slovenska večer. Grad Vodnjan daruje slovenskim, a i drugim posjetiteljima, Slovensku večer uz koncert Nine Pušlar koja je 2015. godine proglašena najboljom izvođačicom Slovenije. Prošle godine slavila je deset godina svoje karijere te na tu obljetnicu napunila najljepšu koncertu pozornicu - ljubljanske Križanke.

No, bit će ovog ljeta u Vodnjanu još i 3. Festival sporta, koncert klape Iskon, nastup folklornog sastava Batana, grupe Anelidi, literarne večeri, oživit će se tradicionalni običaji u starom dijelu grada. Brojne su izložbe i plesne večeri koje će doprinijeti raznovrsnosti programa. Bit će otvoreno Ljetno kino za najmlađe s besplatnim projekcijama od 18. srpnja do 17. kolovoza i to na glavnim trgovima Galižane, Peroja i u Staroj uljari-Portarol u Vodnjanu.

I ove godine se nastavlja suradnja s Istra Inspiritom. Ovogodišnja tema Vodnjanskih štorija-Dignano si racconta bit će Istarska svadba-Nozze istriane. Sudjelovat će i brojni članovi domaćih udruga koji će pjevati, plesati, glumiti zajedno s Inspiritovim glumcima. Nove Vodnjanske štorije dođite pogledati na Dan Grada Vodnjana 10. kolovoza.

 

Dosta je programa posvećeno mladima te će oni moći uživati na B-Urbanu koji se održava 29. srpnja, ali i na koncertu grupe Silente 6. kolovoza na novouređenoj plaži Martulina u Peroju.

Na Bumbarskoj fešti nastupit će Jasmin Stavros, na Perojskoj Učiteljice a na Galižanskoj noći Crvena jabuka. Fešta od puži u Galižani održat će se 15. kolovoza.

Na kraju konferencije gradonačelnik se zahvalio svim sudionicima, udrugama te ostalim subjektima koji podržavaju program Vodnjanskog ljeta kao i medijskim partnerima što će o tome izvijestiti javnost.

Dođite i uživajte u programima Vodnjanskog ljeta!