Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Putujući festival istarskih proizvoda - Juršići, 07.10.2018.

Poštovani,

drago nam je obavijestiti Vas da udruga Istarsko–Ekomuzej iz Vodnjana u suradnji s partnerima (Hrvatska gospodarska komora, Agencija za ruralni razvoj Istarske županije, udruga Istarski Eko Proizvod, Udruga Informo, udruga European Projects Association (Belgija), Grad Vodnjan - Dignano, Općina Bale - Valle, Općina Svetvinčenat) organizira Putujući festival istarskih proizvoda u Juršićima. Festival će se održati u sklopu Smotre istarskega tovara 7. listopada.

Putujući festival istarskih proizvoda je manifestacija koja omogućuje lokalnim proizvođačima iz cijele Istre da prezentiraju i plasiraju svoje proizvode i izvan turističke sezone. Tijekom predsezone održane su dvije etape putujućeg festivala u Puli (u sklopu 25. izložbe hrane i pića Histria 2018.) te u Vodnjanu (u sklopu Dana ulja i vina 2018.). Tijekom sezone održana je etapa u Fažani u sklopu Fešte od kužine. U postsezoni predviđene su etape u Balama i  Savičenti. Kroz svaku etapu se festival obogaćuje priključivanjem lokalnih proizvođača te je završna etapa za 2018. predviđena krajem godine u Belgiji u Briselu.

Sredstva za korištenje štandova su u potpunosti pokrivena iz projekta. Uz naš štand, udruga Informo iz Vodnjana osigurala je tijekom cijelog dana održavanja festivala stručnjake koji će biti na raspolaganju i besplatno proizvođačima davati savjete o mogućnostima prijave projekata koji se mogu financirati iz EU fondova a sve kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Također, moći će se saznati kako doći do financijskih sredstava za usavršavanje poslovnog plana ili kako poduzetnici s više od 3 godine iskustva mogu besplatno doći do plaćenog stručnog kadra iz drugih zemalja Europske Unije. Udruga Informo je osigurala 740.000 kuna EU sredstava za poduzetnike od kojih će se 200.000 kuna podijeliti poduzetnicima početnicima, koji predlože poslovni plan do kraja 2018. godine ili su krenuli s poslovanjem nakon 2015. godine.

Još jedna prednost sudjelovanja na Putujućem festivalu istarskih proizvoda je upis u internet katalog Muzeja lokalnih proizvoda i trgovinu istarskih proizvoda te članstvo u sektoralnim udrugama. Upisom u registar predstavljat ćemo lokalne proizvođače prilikom svake organizirane promocije i događanja, proizvođači će besplatno moći nuditi svoje proizvode putem online trgovine i tako proširiti svoje tržište a uz to će se i informacije o proizvodima dijeliti po smještajnim objektima turistima.

Pozivamo Vas stoga da sudjelujete na Putujućem festivalu istarskih proizvoda i prezentirate svoje proizvode i usluge. Sudjelovanje i prodaju na sajmu mogu obavljati pravne i fizičke osobe koje imaju registrirano poduzeće, obrt, OPG ili rješenje o upisu u registar. Broj štandova je ograničen i popunjavat će se kako ispunjene prijavnice stižu, a najkasnije je možete poslati do 1. listopada u 14 sati.

Molimo Vas da ispunjavanjem obrasca iskažete svoj interes. Za sve dodatne informacije  obratite se udruzi Istarsko-Ekomuzej na e-mail: istriandedignan@gmail.com ili na broj telefona: 099/350 3590.

Obrazac popunite OVDJE

S poštovanjem,
Udruga Istarsko – Ekomuzej iz Vodnjana