Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

U Vodnjanu održana tradicionalna manifestacija "Dan ulja i vina"

Tradicionalna manifestacija Dan ulja i vina održana je u nedjelju, 4. lipnja 2017. godine. Manifestacija „Dan ulja i vina“ nastala je spajanjem najstarijih smotri ulja i vina na području Istre, odnosno 23. Smotru maslinovih ulja Istre i Kvarnera i 24. Smotru vina južne Istre. Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena kao i uvijek maslinovim uljima i vinima, ali posebno je bio obogaćen program raznovrsnim sportskim, rekreativnim i kulturnim zanimljivostima.

U cijelodnevnoj degustaciji moglo se, uz stručno vodstvo, degustirati sve uzorke koji su ove godine dani na ocjenjivanje u Vodnjanu. Ukupno je bilo zaprimljeno 105 uzoraka maslinovog ulja i 41 uzorak raznih vina.

U kategoriji za maslinova ulja, 50 ih je zasjalo zlatnim sjajem, dok je bilo 28 srebra i 10 bronci. U konkurenciji je bilo i 7 ekoloških ulja koja su sva ocijenjena zlatnom medaljom. Najbolje ocjenjeno ekološko ekstradjevičansko maslinovo ulje je Buža proizvođača OPG Valter Šarića, a najbolje ekstradjevičansko je iz proizvodnje Agroprodukta s mješavinom sorata.

Najbolje ocijenjeno vino ove je godine vino od prosušenog grožđa istarske malvazije „Vin de rosa“ vinara Sergia Deltona, a najbolje bijelo i crno vino također dolazi iz podruma Agroprodukta.

 

U privitku donosimo sve pojedinačne proizvođače i njihove ocjene za pojedine proizvode.