Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Uspješno završena 11. Akcija Moj kažun - La mia casita

Proteklog vikenda, u subotu 27.05. turistički vlakić ukrcao je posljednje putnike vodnjanskog „vremeplova“ i odveo ih 100 godina unatrag u jednu sasvim drugačiju i posebnu priču, ispripovijedanu od strane dramske skupine mladih glumaca INK-a „Kako je bilo prije sto lit“.

U sklopu programa „Kako je bilo prije stol lit” posjetitelje smo besplatnim turističkim vlakićem vodili u otkrivanje obnovljenih staza, kažuna, bogate prirode i sakralne baštine uz pratnju vesele kazališne družine pod voditeljskom palicom Matije Ljube, koji je odigrao ulogu Toneta, vlasnika najlipšega kažuna u Istri, a uz kojeg se pojavljuju: njegova braća Zvane (David Rovis i Nikola Dubroja) i Frane (Matija Milošev) sa kojima se na humorističan način svađa oko podjele kažuna na 3 jednaka dijela, fratar Francesco (Saša Stjepanović) koji među posjetiteljima traži radnike za dovršetak obnove svoje crkvice Sv. Margarete i pripovijeda misteriozne štorije, investitorica Ginevra (Mirjana Andrić, Gaia Komšo, Dora Bertonja) koja planira izgraditi prvi delux kažun za turiste, te zaštitnica lokve štriga/vila Loliga (Karla Medakov, Ivana Vrekalić, Lucija Brkić) koja svojim moćima „začara“ Toneta a posjetiteljima prenese poučnu poruku o srcima ljudi koja se nalaze u svakom suhozidu i kažunu kojeg su zidali i potrebi da svi čuvamo to blago od kojeg nema ljepše čarolije!

Polazna stanica ove zabavne, humoristične i edukativne priča bila je Park kažuna a daljnja ruta nastavila se prema crkvici Sv. Margarete, Santolini i Salveli.

Osim kazališnog igrokaza, posjetitelji su imali prilike sudjelovati i u programu  „Biciklom u potrazi za blagom“. Riječ je o maloj biciklističko-avanturističkoj potrazi za skrivenim „blagom“, u koju su posjetitelji kretali sa kartom, u 20 km uzbudljiv lov na blago sa iznenađenjem na cilju.

Posljednju subotu akcije, 27.05., održana je i biciklijada „Bumbarbike maraton“ organizirana od strane Turističke zajednice Grada Vodnjana, u sklopu „Juga na 2 kotača“, koja je i ove godine okupila veliki broj zaljubljenika u biciklizam, prirodu, kažune i rekreaciju na otvorenom.

Ovogodišnja akcija, sufinancirana od strane Upravnog odjela za turizam Istarske županije, zabilježila je rekordan odaziv, te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem tome pridonijeli.

Aktualnosti