Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Ususret Božiću … Aspettando il Natale 2016

 

2. godinu zaredom manifestacija „Ususret Božiću…Aspettando il Natale“ i ove vas godine očekuje u Vodnjanu. Na glavnom trgu od 16. do 18. prosinca očekuje vas prava božićna čarolija i bogata ponuda božićnog sajma!

Nekoliko dana prije samog sajma u Vodnjanu se možete okušati u raznovrsnim besplatnim radionicama i programima. Započinjemo u utorak 13.12. u 16,30 h sa besplatnom radionicom izrade božićnih kolača, koja će se odvijati na Stanciji Buršić u Vodnjanu, a za koju se potrebno prijaviti na tel. 052 535 961 ili putem e-maila info@vodnjan.hr. Naučite izrađivati medenjake od koji će se topiti svi vaši ukućani i pokažite svoje veliko srce, jer radionica je humanitarnog karaktera te će se ispečeni kolačići prodavati u sklopu trodnevnog božićnog sajma na glavnom trgu.

Za srijedu 14.12. u 20,00 h na rasporedu je kazališna predstava „Mistero buffo“ (INK) koja će se održati u Domu mladih Vodnjan. Ulaz je besplatan.

Uljara Baioco naučiti će vas kako izraditi božićne stolne aranžmane u sklopu besplatne radionice humanitarnog karaktera predviđene za četvrtak 15.12. u 17,00 h. Radionica će se održati na adresi Trgovačka 8 u Vodnjanu a prijaviti se možete putem tel. 052 535 961 ili e-maila info@vodnjan.hr.

BOŽIĆNI SAJAM, u sklopu kojeg će se moći kupiti razni hand made božićni ukrasi, cvjetni aranžmani, mnogobrojne delicije (med, likeri, prirodni sirupi, marmelade…), započinje u petak 16.12. u 17,00 h te je otvoren do 20,00 h a tijekom subote 17.12. i nedjelje 18.12. radno vrijeme sajma je od 10,00 – 20,00 h.

U petak 16.12. na glavnom trgu naše najmlađe razveseliti će i darovati Djed Božićnjak sa svojim marljivim vilenjacima. Mališane očekuje mnoštvo zabave, kućica Djeda Božićnjaka, drvce dobrih želja, božićna šuma od paleta izrađena od strane Contrada d.o.o. i ukrašena od strane osnovnoškolaca OŠ-SE Vodnjan-Dignano i još mnogo toga!

U popodnevnom programu možete sudjelovati u „Jingle bells“ radionici za kompoziciju muzike by udruga Istra Life (Trgovačka 11) u trajanju od 17,00 do 20,00 h, zatim nastupu zbora i solista ZT Vodnjan te dječjeg zbora „Pizzichino!

U večernjem terminu od 18,00-20,00 zabavljati će vas FIORIN JAZZ KVARTET!    

Drugog dana sajma, u subotu 17.12. moći ćete se okušati u besplatnoj radionici izrade božićnih ukrasa s početkom u 10,00 sati na glavnom trgu, nakon čega slijedi nastup Društva Naša djeca Vodnjan. U 11,30 h kreativne pripovjedačice Ina Delić i Željka Kondić Dabo iz udruge „Pusti priču“ odvesti će mališane u prekrasan svijet bajki, a potom će nastupiti Minicantanti CI Gallesano i ANTONELA DOKO, dobitnica nagrade 'Moj prvi Music Pub' za 2014. godinu kao najbolja mlada pjevačica. U 17,00 h u Domu mladih Vodnjan održati će se božićna priredba Društva Naša djeca Vodnjan a navečer od 18,00-20,00 h možete se prepustiti božićnoj čaroliji na glavnom trgu uz THE BLONDES acoustic duo.

Posljednjeg dana sajma, u nedjelju 18.12. veselja u jutarnjem terminu uz duo harmonika i gitara neće nedostajati, a u 15,30 h naša bajkopričalica Sandra ispričati će vam najljepše priče i naučiti vas vilinski ples! U 16,00 h doživite božićnu priču na posebna način uz žive jaslice i župni zbor Sv. Blaž a u 17,00 h uputite se u Dom mladih Vodnjan na interaktivnu lutkarsku predstavuMedin Božić“ . Večernju atmosferu od 18,00-20,00 h dočarati će koncertni nastup DINA ANTONIĆA.

Svaki dan posjetiteljima pripremamo „BOŽIĆ U PIJATU“. Grijati će vas kuhano vino, čaj, božićni punč a primamljivi mirisi domaće kužine u vrijeme ručka i večere širiti će se vodnjanskim trgom i dodatno začiniti ovu blagdansku idilu… 

Vodnjanski Ekomuzej – Istrian de Dignan poziva sve posjetitelje da sudjeluju u programu Božićnih tradicija uz slobodnu degustaciju tradicionalnih proizvoda u svrhu prikupljanja donacija za realizaciju didaktičke farme i vrta te spašavanje posljednjih vodnjanskih magaraca u suradnji sa OŠ-SE Vodnjan-Dignano.

Pozivamo svu dječicu da posjete kućicu Djeda Božićnjaka koja će biti smještena na glavnom trgu te napišu pismo djedici i ubace ga u predviđen sandučić!

Grad Vodnjan-Dignano poziva vas da i vi budete dio ove prekrasne božićne priče! 

Aktualnosti