Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Vodnjansko ljeto - Estate dignanese 2015

Stiže nam još jedno dugo i zabavno Vodnjansko ljeto - manifestacija koja objedinjuje mnoštvo programa i bogatu ponudu za sve posjetitelje Vodnjanštine od 23. lipnja pa sve do kraja rujna. Vodnjansko ljeto pruža animaciju i zabavu za djecu i odrasle, domaće stanovništvo i turiste. 

Svečanim obilježavanjem početka Vodnjanskog ljeta, u utorak 23. lipnja, moći će se uživati u tradicionalnom paljenju Vatre Sv. Ivana. Ovaj događaj predstavlja ne samo tradiciju već i atraktivni trenutak kada se svi gosti okupe na Narodnom trgu i uživaju u pogledu na krijesove. Paljenju Vatre predhodi službeni dio programa u kojem će se održati Plesna revija Istarske županije u organizaciji Društva Naša djeca Vodnjan. Program će početi u 20 sati.

Brojni programi održat će se u Vodnjanu, ali Vodnjansko ljeto uključuje zabavne, glazbene, sportske, gastronomske te kulturne događaje i u Barbarigi, Peroju te Galižani.

Ovogodišnji program posebno nastoji vratiti obitelj i dječicu na druženje na trgovima. Tako će se Ljetno kino održati ove godine na svim glavnim placama (Vodnjan, Galižana, Peroj i Barbariga). 
U programu su projekcije crtanih filmova te dječjih animiranih fimova, i to: Pčelica Maja (animirani, sinkroniziran), Hrabri mališan (animiran, bez govora), Pinocchio (animirani, talijanski, titlan), The Nut Job (sinkronizirano), Paddinngton bear (sinkronizirano), Kraljevstvo izlazećeg sunca (igrani, titlano), i Ponyo (animirani, titlani). Sve projekcije su besplatne.

"Vodnjanske štorije - Dignano si raconta" je novi program koji se održava 31. srpnja i 1. kolovoza, a realiziran je u suradnji s Istra Inspiritom. Ove godine Inspiritovci će publici objasniti kako je nastao naziv za Vodnjance - "Bumbari" i dočarat će događaje kad je Vodnjan posjetio car Franjo Josip. Živopisnim nastupom Inspiritovih glumaca predstavit će se oživljeni stari plesovi, pjesme, stari zanati s ovog područja. Program će vas zasigurno nasmijati, dočarati atmosferu iz razdoblja prije dvjesto godina te što se to dogodilo kad je Vodnjan posjetio car Franjo Josip. Ovaj program održat će se u centru Vodnjana na glavnom trgu.
Iako je teško izvodjiti pojedine programe iz ukupne ponude Vodnjanskog ljeta, vjerojatno će mlađu publiku privući atraktivan nastup grupe Vatra koji će se održati 4. srpnja na novo uređenoj plaži u Peroju.
Na Bumbarskoj fešti u Vodnjanu nastupit će Maja Šuput, a na Perojskoj Lidija Bačić. Galižanska noć bit će u duhu proslave 50 godina stvaranja i rada poznate galižanske grupe Anelidi.
 

U prilogu se nalazi detaljan program.

Ujedno pozivamo sve zainteresirane osobe od 16 do 35 godina da se prijave na objavljeni natječaj pod nazivom "Područje i svjetlost". Najbolji video uradci bit će predstavljeni na Vodnjanskom ljetu u sklopu manifestacije "In video Portarol" koja će se održati 17. srpnja 2015. godine u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta ″Vodnjan-Dignano″. Za najbolje radove predviđene su i nagrade.

Bit će ovo dugo, zabavno i raznoliko Vodnjansko ljeto.
Radujemo se što ćete i vi doći, uživati u programu po svom guštu!