Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

XVI Međunarodni festival folklora Leron - Vodnjan, 19.-20.08.2016.

19. i 20. kolovoza u Vodnjanu će se održati 16. izdanje Međunarodnog folklornog festivala „Leron“. Svoje će vještine i tradiciju tada pokazati sveukupno deset folklornih skupina iz Makedonije, Italije, Austrije i Hrvatske (iz Vodnjana, Galižane, Peroja, Dajle, Gorjanca i folklorna skupina češke manjine iz Daruvara ).

Festival započinje u petak 19. kolovoza u 20.00 sati, tradicionalnom povorkom svih folklornih grupa, koja se proteže od Trgovačke ulice do Narodnog trga, gdje slijedi i službeno, svečano otvorenje manifestacije.

Festival, koji je postao tradicionalna manifestacija Vodnjanskog ljeta, ove godine donosi novine, radionice i nagrade stručnog žirija. Radionice će se, naime, održati u subotu 20. kolovoza od 19:30 do 20:30 na osam vodnjanskih lokacija smještene u starogradskoj jezgri, a namijenjene su slučajnim i namjernim prolaznicima, kao i lokalnom stanovništvu.

Nagrade stručnog žirija bit će dodijeljene za originalnost i njegovanje tradicijskih nošnji, narodne instrumente i muzičku izvedbu, te koreografiju i tradicionalni ples.

Organizator ovogodišnjeg festivala su Zajednica Talijana Vodnjan i Talijanska Unija u suradnji sa Narodnom Sveučilištu iz Trsta, uz financijsku pomoć Upravnog odjela za kulturu Istarske županije te Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, te pod pokroviteljstvom Grada Vodnjan-Dignano.

Pozivamo sve ljubitelje folklorne glazbe i plesa i one koji će to tek postati, da uživaju zajedno sa nama u bogatom kulturno umjetničkom programu ovogodišnjeg „Lerona“.