Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Završio 1. Festival mladih pjevačkih talenata

Proteklog petka 13. studenog u prepunom Domu mladih u Vodnjanu održana je finalna večer 1. Festivala mladih pjevačkih talenata „3,2,1…PJEVAJ!“ (1° Festival di canto per giovani promesse „3,2,1…CANTA!“) !

Tijekom dva i pol sata posjetitelji su u natjecateljskom dijelu programa poslušali 17 izvedbi finalista te uživali u ukupno 5 točki revijalnog dijela u kojem su nastupili: preslatki duet učenika I razreda OŠ Vodnjan Lara Chiavalon iz Vodnjana i Din Faljic iz Savičente, koji su svih uveselili izvedbom pjesme „Kad si sretan“; zatim je uslijedio nastup plesne skupine društva „Naša djeca Vodnjan“ te 1. Hrvatske zvjezdice Mie Negovetić koja je publiku „počastila“ s ukupno 3 izvedbe na sveopće oduševljenje svih prisutnih, a naročito mališana koji su Miu dočekali kao pravu zvijezdu tražeći autogram i zajedničko fotografiranje. 

Tijekom revijalnog dijela stručni žiri imao je zadatak bodovati nastupe finalista i odlučiti koji su pobjednici pojedinih kategorija te kome će pripasti titula sveukupnog pobjednika festivala. Stručan žiri u sastavu Gabrijela Galant Jelenić (grupa Nola), Ana Debeljuh te Vedran Šilipetar odluku je donio temeljem 3 kriterija: intonacija, vokalna izvedba i scenski nastup. 

Pobjednica u kategoriji od 1-4 razreda je Lara Pliško iz Fažane, učenica IV razreda OŠ Fažana koja je publiku „bacila u trans“ svojom izvedbom pjesme „Word up“ grupe Little mix. 
Pobjednica u kategoriji od 5-8 razreda je Natali Radovčić iz Poreča, učenica VII razreda OŠ Poreč koja je izvela pjesmu Zorice Kondže „Ima jedan svijet“.
Pobjednica u kategoriji srednje škole je Romina Peti iz Labina, učenica I razreda škole „Ivan Matetić Ronjgov Rijeka“, sa pjesmom „Stop“ Sama Browna. 
Sveukupni pobjednik festivala koji je „zaradio“ najveći aplauz i simpatije publike i žirija je Gianluca Prelogar iz Savudrije, učenik I razreda srednje škole „Pietro coppo“ Isola, koji je osvojio sve prisutne, ne samo svojim jedinstvenim i „moćnim glasom“, nego i pozitivnim stavom i opuštenim nastupom. Izveo je pjesmu „Una spina e una rosa“ autora Tony del Monaco. 

Svim natjecateljima, kojih je bilo ukupno 31, uručene su diplome za sudjelovanje te ih je društvo „Naša djeca Vodnjan“ darovalo s mjesec dana besplatne škole pjevanja. Putnička agencija „Zeatours“ iz Pule i Grad Vodnjan-Dignano darovali su sve finaliste izletom u Gardaland na koji kreću 05.12.2015., a pobjednici pojedinih kategorija su, osim nagradnih plaketa koje je uručio gradonačelnik Grada Vodnjana-Dignano Klaudio Vitasović i philips audio slušalica, dobili i direktan plasman na 19. županijski dječji festival „Mali veliki mikrofon“ za osnovnoškolce u Buzetu te 18. županijski festival „All you need is love“ za srednjoškolce u Pazinu, oba pod vodstvom Alana Poropata. 

Grad Vodnjan-Dignano osigurao je sveukupnom pobjedniku festivala glavnu nagradu večeri – snimanje pjesme.Autor Vedran Šilipetar pjesmu će darovati Gianluci Prelogaru, a ista će biti snimljena u suradnji sa poznatom hrvatskom izdavačkom kućom Aquarius records.

Večer je protekla u odličnom raspoloženju u prepunoj dvorani koja je bila ispunjena do posljednjeg sjedećeg i stajaćeg mjesta. 
Organizatori Grad Vodnjan-Dignano i Pučko otvoreno učilište-Universita' popolare aperta „Vodnjan-Dignano“ zahvaljuju svima koji su bili uključeni u organizaciju festivala, sponzorima, žiriju te vrijednim i kreativnim tetama dječjeg vrtića „Petar Pan“ Vodnjan koje su izradile kompletnu scenografiju za veliku finalnu večer! 
Hvala svim posjetiteljima koji su pružili podršku finalistima i bodrili ih gromoglasnim pljeskom, te na taj način i oni doprinijeli da finale „3,2,1…PJEVAJ!“ bude prava večer za pamćenje!

Foto by: Alen Kalebić