Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Završio 1. Međunarodni festival zmajeva FLYinFEST

 

Proteklog vikenda od 23.-25.06. na novouređenoj plaži Martulina u Peroju održan je 1. Međunarodni festival zmajeva „FLYinFEST“ organiziran od strane Grada Vodnjana-Dignano u suradnji sa udrugom grupe zmajara pod nazivom „Teste per aria“ iz Trevisa (ITL) pod vodstvom Guilherma Linaresa iz Brazila.

Trodnevni festival perojskim je nebom poslao poruku ljubavi, prijateljstva, umjetnosti i slobode! Nebo iznad plaže Martulina postalo je slikarsko platno na kojem su zmajari iscrtali svoja najveća umjetnička djela – zmajeve svih mogućih veličina, oblika i boja!

FLYinFEST je okupio zmajare iz najudaljenih krajeva svijeta koje povezuje njihova najveća strast - zmajarenje. Vještine izrade i puštanja zmajeva pokazali su tako zmajari iz Italije, Kine, Vijetnama, Indije, Brazila, Njemačke i Hrvatske. O simbolici i duhovnom značenju zmajeva posjetitelje je poučio zmajar iz Vijetnama, koji je objasnio kako upravo zmajevi za njihov narod predstavljaju vezu između duhova i živih, a zmajarstvo je tradicija stara preko tisuću godina.  

Zaista smo se uvjerili kako zmajevi mogu biti simbol vječne igre, slobode i pozitivnih poruka koje su zmajari odaslali svima koji su proteklog vikenda prošetali perojskom plažom.

Tijekom 3 dana programa posjetitelji su mogli promatrati zmajeve u letu i čaroliju podizanja istih, uživati u raznim „ zmajarskim instalacijama“ na samoj plaži, razgledati izložbu fotografija o zmajevima pod nazivom „Vjetroviti vrtovi“, a najmlađi su se najviše veselili puštanju bombona sa zmajevima, sudjelovanju u radionicama izrade zmajeva uz oslikavanje vlastitog zmaja kojeg su potom puštali u zrak, te šarenim balonima na helij koje su u sklopu točke „Misli u letu“ pustili u zrak i tako još više zašarenili prepuno perojsko nebo, poslavši iskrene dječje poruke mira i prijateljstva. U sklopu „Noćne čarolije“ prezentirani su svjetleći zmajevi, a poljana u Peroju postaja je pretijesna za brojne posjetitelje koji su uživali u spektaklu u zraku, brojnim svjetlećim zmajevima, divovskim zmijama i svjetlećim balonima na helij. Kruna druge večeri bio je prekrasan vatromet na samoj plaži.

Ovim putem Grad Vodnjan-Dignano zahvaljuje se svima koji su bili dio ova 3 prekrasna dana i pružili podršku našem festivalu; svim zmajarima i članovima njihovih obitelji, sponzoru Vitalis te brojnim volonterima! Veselimo se nastavku ove čarobne priče iduće godine!