Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Dvostruka samostalna izložba Nicka Oberthalera i Dine Zrneca u Vodnjanu

 

Nick Oberthaler & Dino Zrnec
ZATVORENI KRUG
23/5/2015 - 30/7/2015


Dvostruka samostalna izložba Nicka Oberthalera i Dine Zrneca u Apoteku donosi suradnju umjetnika i radove koji se na specifičan način odnose prema oblicima reprezentacije, slikarstvu kao mediju, institucionalnoj praksi, slici kao objektu, prema izložbi i procesu izlaganja, te prostornim odnosima koje radovi izvode. Minimalističke provenijencije i konceptualnog usmjerenja, te bliska apstrakciji, izložba u Apoteci, zamišljena je kao kolaborativan proces. 

Umjetnici predstavljaju izložbenu cjelinu koja nastaje u prostoru galerije, a temelji se na prethodnim istraživanjima i interesima autora. Postavljajući različite materijale, postupke i tehnička sredstva u dijalog, Zatvoreni krug Dine Zrneca i Nicka Oberthalera orkestracija je fragmenata utemeljena u konstitutivnim elementima slike i tehničkim procesima, dovodeći različite elemente u međuodnose. Instalacija reinterpretira prostorne dispozicije i sam postupak izlaganja. Koristeći minimalna sredstva Zatvoreni krug predstavlja dekonstrukciju slikarskog jezika i usmjerenost na proces nastanka umjetničkog djela, shvaćajući jedinstvo prostora izložbe kao instalacije.

Izložba ZATVORENI KRUG Dine Zrneca i Nicka Oberthalera u Apoteci nadovezuje se na istraživanje napetosti između prostora, promatrača i promatranoga, pitanja (re)prezentacije i ´izlaganja´, konceptualiziciju procedura i odnosa unutar umjetničkog djela i institucionalnog konteksta. Privremeni susreti jedna su od programskih linija istraživanja Apoteke – Prostora za suvremenu umjetnost u razdoblju 2014 – 2015.

Kustosica: Branka Benčić.

Izložba je sufinancirana sredstvima Bundeskanzleramt der Republik Österreich / Sektion Kunst.

Aktualnosti