Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Informativne QR ploče

 

U Vodnjanu i okolnim mjestima saživjela je nova turistička signalizacija. Na značajnijim punktovima i objektima postavljene su informativne ploče s QR kodovima. Skeniranjem koda pametnim telefonima stranci ostvaruju pristup bogatoj bazi informacija web stranice vodnjanske Turističke zajednice. Ploče s QR kodovima za "pametne" telefone omogućavati će turistima, ali i lokalnom stanovništvu željnim širenja znanja o povijesti svoga grada da u "tren oka" saznaju sve o spomeniku odnosno označenoj lokaciji ili objektu. 

Potrebno je tek instalirati, a postoji više njih besplatnih, aplikaciju za skeniranje, te je uključiti i fokusirati na QR na informativnoj ploči. Za par sekundi na ekranu mobitela pojavit će se internetska stranica s fotografijama i tekstom o navedenoj znamenitosti koja će vas upoznati sa svime onime što ste, ili niste, znali, o bogatoj povijesti grada.

Informativne ploče veličine su 30 * 40 cm a osim QR koda sadrže naziv, godinu ili drugi opisni podatak te sliku. 

Trenutačno ih nalazimo u Vodnjanu, Galižani, Peroju ali i drugim manjim mjestima i udaljenim lokacijama kao što su arheološka nalazišta, ostaci nekadašnjih crkvi te drugim, za posjetitelje, zanimljivim lokacijama. Vodnjan je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini koja se proteže na cjelokupno njegovo područje, pa se tako dio oZnačenih znamenitosti nalazi izvan naseljenih područja a do istih se dolazi po označenim biciklističkim stazama. 

Ukupno je postavljeno 45 informativnih QR ploča, a projekt će se nastaviti i iduće godine, kada će se označiti i ostali zanimljivi punktovi. Putem ovih informativnih ploča, posjetitelj će moći koristiti svojevrsan ˝online˝ vodič koji je uvijek dostupan. Realizaciju projekta omogučila je Turistička zajednica grada Vodnjana i Grad Vodnjan-Dignano.