Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Prijem veleposlanice Republike Makedonije u Vodnjanu

U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine, Grad Vodnjan-Dignano službeno je posjetila veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj NJ.E. gđa. Daniela Karagjozoska, koja se susrela sa gradonačelnikom Grada Vodnjana-Dignano Klaudiom Vitasovićem i njegovim suradnicima. Vitasović je zahvalio Veleposlanici na posjetu te izrazio žaljenje zbog nedavnih tragičnih događanja u Makedoniji. 


Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, Vitasović je Veleposlanicu upoznao sa posebnostima Grada i mogućnostima ulaganja u gospodarstvo Vodnjaštine. 
„Grad konstantno ulaže u gospodarske grane kao što su poljoprivreda, turizam, malo i srednje poduzetništvo. Upravo smo zato razvili dvije poslovne zone koje se iz dana u dan razvijaju, a trenutno je u tim zonama zaposleno oko 600 ljudi“, naglasio je gradonačelnik Vitasović." 
„Vodnjan je poznat i po izvrsnim maslinovim uljima koja su iz godine u godinu u vrhu ljestvice svjetskih ulja. Multikulturalnost i suživot različitih nacionalnih manjina specifičnost je koja nas krasi. Kod nas postoji dvojezičnost te raznolika i bogata kulturna tradicija koja se njeguje. Upravo se ovakvim smjerom kojim se valorizira tradicija i bogata kulturna baština nastoji održati kvaliteta života u našem Gradu," nastavio je Vitasović. 

Veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Daniela Karagjozoska predstavila je aktualne gospodarske uvjete u Republici Makedoniji i prilike koje se pružaju potencijalnim investitorima iz inozemstva, pa tako i iz Hrvatske.

Na kraju prigodnog primanja, Gradonačelnik je Veleposlanici uručio repliku starog Statuta Vodnjana te autohtone poljoprivredne proizvode ovoga kraja.
Nakon službenog prijema održan je radni sastanak sa gospodarstvenicima s područja Grada Vodnjana-Dignano na kojem su prisutni gospodarstvenici imali priliku prezentirati svoju djelatnost i mogućnost izvoza proizvoda i usluga u Republiku Makedoniju. Veleposlanica je izrazila želju za povezivanjem vodnjanskih i makedonskih gospodarstvenika, prvenstveno u pogledu razvoja poljoprivrede i turizma. „Makedonija i Hrvatska su blizu te pozivam sve gospodarske subjekte sa područja Grada Vodnjana koji su zainteresirani za suradnju sa Republikom Makedonijom da kontaktiraju Veleposlanstvo Republike Makedonije u RH.

Na kraju službenog posjeta Veleposlanica je sa Gradonačelnikom razgledala centar Vodnjana i posjetila je crkvu sv. Blaža u kojoj je razgledala Sveta tijela i zbirku relikvija.

Aktualnosti