Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

DV-SI Petar Pan Vodnjan-Dignano - Implementacija zavičajnosti u kurikulume predškolskih ustanova Istarske županije-Regione Istriana

Pedagoške 2017./2018. godine Dječji vrtići Petar Pan Vodnjan - Scuole dell' infanzia Petar Pan Dignano sudjelovao je u projektu „Implementacija zavičajnosti u kurikulume predškolskih ustanova Istarske županije-Regione Istriana“ pod nazivom „Istra u očima djece“ s temom „Novim medijima do očuvanja baštine“. U projektu su sudjelovale četiri vrtićke odgojno-obrazovne skupine, a to su Ribice i Ptičice s radom na hrvatskom jeziku i Girasoli i Coniglietti s radom na talijanskom jeziku. Svih četvero skupina radilo je na zajedničkom projektu „Tradicionalna Vodnjanska kuhinja“-„La cucina tradizionale di Dignano“.  Projektom se djeci željela približiti tradicija vodnjanske kuhinje i običaja općenito.

Tijekom provođenja projekta surađivalo se s  majkama i bakama, Gradom Vodnjanom, Udrugom «ISTARSKO - Ekomuzej iz Vodnjana / ISTRIANO –Ecomuseo di Dignano», POU-UPA "Vodnjan-Dignano", restoranom „Vodnjanka“, stancijom „Buršić“ i mnogim drugima.

Djeca su se upoznala i koristila raznim namirnicama i priborom za jelo (lazanjar, sito, mažinin, lavić, bukaleta). Pripremali su fuže, fritule, kroštule, pince i jajarice, fritaju itd. U  udruzi ISTARSKO-Ekomuzeju iz Vodnjana razgledali su tipičnu istarsku kuću, kuhinju i ognjište, pripremili su kruh, palili vatru i pričali priče uz vatru. U EKO LAB-u pripremali su i degustirali istarsku maneštru s koromačem, raviole sa sirom i fritaju s kobasicom, dok su na EKO FARMI bojali jaja prirodnim bojama i sudjelovali u „pićenju“ jaja. Na stanciji Buršić pripremali su i degustirali pince i jajarice, a u restoranu ''Vodnjanka'‘ upoznali su se s procesom pripreme tradicionalne vodnjanske torte od badema.

Potičući radoznalost i kreativnost, sva su djeca bila uključena u projekt te su ostvareni svi planirani zadaci. Djeca su pripremala i degustirala tradicionalnu vodnjansku kuhinju te upoznala svo bogatstvo naše kulturne baštine.