Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Grad Vodnjan-Dignano potpisao Ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije na javnoj rasvjeti

Nakon provedenog postupka javne nabave između Grada Vodnjana-Dignano i tvrtke JADRO – LUX d.o.o. Gradonačelnik Klaudio Vitasović i direktor tvrtke JADRO – LUX d.o.o. Mezei Jozsef potpisali su Ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije na javnoj rasvjeti, odnosno Ugovor o energetskom učinku.


Značaj ovog Ugovora je smanjenje potrošnje električne energije a primjenom učinkovitih svjetiljki na bazi LED Tehnologije.

Broj rasvjetnih tijela koja će se zamijeniti (sva postojeća se mijenjaju) iznosi 1528 a sva nova rasvjetna tijela odgovaraju normi HRN EN 13201.


Tvrtka JADRO – LUX d.o.o. kao pružatelj energetske usluge potpisanim ugovorom jamči da će nakon provedenih mjera potrošnja javne rasvjete Grada Vodnjana-Dignano koja sada iznosi 998.228,12 KWh pasti na potrošnju od 192.905,00 KWh, odnosno da će ušteda iznositi 795.323,12 KWh godišnje ili 80,48 %.


Ukupna cijena investicije je 5.361,250,00 kuna sa uključenim PDV-om, a financirat će se isključivo sredstvima iz uštede energije.

Inače, Grad Vodnjan-Dignano je na ime potrošnje električne energije do sada godišnje izdvajao iznos od 696.688,00 kuna.

Nakon dovršetka svih radova iz potpisanog Ugovora, Grad će imati mjesečnu  uštedu od 46.619,00 kuna koju će za vrijeme od 115 mjeseci plaćati pružatelju energetske usluge.
Osim toga financijskog učinka Grad će u narednih 10 godina imati i značajno manje troškove u održavanju postojeće javne rasvjete s obzirom da se postojeća rasvjetna tijela mijenjaju novim, daleko kvalitetnijim i dugotrajnijim rasvjetnim tijelima. Garancija za nove led svjetiljke je 10 godina.

Pružatelj energetske usluge JADRO – LUX d.o.o.  se obvezuje sve ugovorom preuzete obaveze izvršiti najkasnije u roku od 175 dana.
Cilj ovog projekta je ušteda potrošnje električne energije, povećanje energetske učinkovitost i smanjenje svjetlosnog zagađenja.