Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

UO za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

UO za prostorno uređenje, komunalni sustav, gradnju i zaštitu okoliša

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju

Odsjek za komunalni sustav i zaštitu okoliša

Komunalni redari

Grad Vodnjan među gradovima koji bilježe pozitivan demografski trend

Prema istraživanju provedenom od strane portala Gradonačelnik.hr vezano uz broj novorođenih tijekom 2020.-te godine na području gradova u Republici Hrvatskoj u koje je bilo uključeno 85 gradova ustanovljeno je kako je 50 gradova zabilježilo porast broja novorođenih u odnosu na prethodnu 2019. godinu. Među gradovima u kojima je zabilježen porast broja rođenih je i Grad Vodnjan – Dignano na čijem je području tijekom 2020. godine rođeno 53 djece što je za 4 novorođene djece više u odnosu na 2019. godinu kada je rođeno 49 djece, što u postocima daje porast od 8 posto.

Grad Vodnjan – Dignano već neko vrijeme provodi razne mjere kako bi održao pozitivan demografski trend i pomogao mladim obiteljima u poboljšanju kvalitete životnih uvjeta. Sa tim ciljem Grad Vodnjan – Dignano nadogradio je i pronatalitetne mjere povećavši iznos potpora za novorođenčad u 2020. godini, sa 1.000,00 kn na 1.500,00 kn (u naravi), a svoj djeci jasličarske i vrtićke dobi  osiguran je smještaj u jednom od područnih odjela dječjih vrtića „Petar Pan“ Vodnjan - Dignano ili vrtiću „Zvončica“ u Vodnjanu. Također uskoro će svoja vrata otvoriti i novoizgrađeni moderni dječji vrtić u Peroju vrijedan više od 9 milijuna kuna, sufinanciran dijelom iz proračuna Grada Vodnjan – Dignano i dijelom iz bespovratnih sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te proračuna Republike Hrvatske, kapaciteta 52 djece, a čijom će se realizacijom stvoriti  izvrsni uvjeti za predškolski odgoj i obrazovanje na tom području. Grad Vodnjan – Dignano studentima i učenicima s područja Vodnjana pruža potporu tijekom školovanja putem učeničkih i studentskih stipendija tijekom čitavog razdoblja trajanja obrazovnog plana i programa, a ovisno o prosjeku ocjena ona varira od 800,00 kuna do 1.000,00 kuna, dok visina učeničke stipendije iznosi 600,00 kuna.

Dosadašnjim uspješno implementiranim programom za mlade VODYOUNG Grad Vodnjan – Dignano odredio je svoje dugoročne smjernice koje imaju za cilj poticanje mladih obitelji da područje Grada Vodnjan – Dignano odaberu kao mjesto svoga stanovanja. U tu svrhu Grad Vodnjan – Dignano mladim je obiteljima ponudio mogućnost otkupa nekretnina u starogradskoj jezgri Grada Vodnjana – Dignano odnosno osnivanje prava građenja na građevinskim česticama u vlasništvu Grada i to sve na dugoročni rok uz priznavanje ulaganja. Projekt je do sada prepoznat od brojnih mladih obitelji što će u budućnosti zasigurno imati pozitivnog utjecaja na daljnji pozitivan demografski trend.