Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano primio delegaciju talijanskog Grada Cadoneghe

Gradonačelnik Klaudio Vitasović i Zamjenica gradonačelnika Grada Vodnjan-Dignano Diriana Delcaro Hrelja jučer su sa suradnicima u gradskoj upravi primili delegaciju talijanskog Grada Cadoneghe koju je predvodio gradonačelnik Marco Schiesaro.

Gradonačelnik Vitasović je delegaciji Grada Cadoneghe, koji se nalazi u Provinciji Padova, predstavio posebnosti Grada, rad gradske uprave i razvojne projekte koje provodi Grad Vodnjan-Dignano. Posebno se razgovaralo o razvoju gospodarstva i mogućnostima ulaganja na području Grada te o mogućnostima uspostave zajedničke suradnje u gospodarstvu, turizmu, poljoprivredi, kulturi, provođenju EU projekata kao i o mogućnostima povezivanja i suradnje zainteresiranih organizacija, udruga i ustanova. Gradonačelnik Vitasović naglasio je da je ova prilika bitna i za razmjenu iskustva dvaju gradova.

Marco Schiesaro, gradonačelnik Grada Cadoneghe u svom je govoru istaknuo kako se Grad Cadoneghe nalazi u blizini Grada Padove te da broji oko 17.000 stanovnika. „Cadoneghe je izuzetno važno poslovno središte Regije Veneto na čijem području svoje sjedište imaju brojne renomirane tvrtke koje su poznate diljem svijeta. Svakako vjerujem da ćemo u budućnosti surađivati i uspostaviti prijateljske odnose naših lokalnih zajednica“ zaključio je Gradonačelnik Schiesaro.

Nakon službenog prijema u gradskoj upravi, delegacija je zajedno sa predstavnicima Grada Vodnjana posjetila Turističku zajednicu, Zajednicu Talijana Vodnjan, Centar za obuku mladih maslinara, Park kažuna, Pučko otvoreno učilište, crkvu sv. Blaža te sjedište tvrtke Infobip.

Prijem delegacije talijanskog grada Cadoneghe 

 

 

Aktualnosti