Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Istarska županija, Grad Vodnjan-Dignano i Istarski domovi zdravlja grade novu zdravstvenu ispostavu

U sjedištu Grada Vodnjana, danas su, istarski župan Valter Flego, vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić potpisali Sporazum o izgradnji i opremanju novih ordinacija Istarskih domova zdravlja u Vodnjanu. Naime, postojeće ordinacije u Vodnjanu zbog derutnog stanja, veličine i lokacije na kojoj se trenutno nalaze ne udovoljavaju potrebama adekvatne zdravstvene skrbi za građane. Stoga su Istarska županija, Istarski domovi zdravlja i Grad Vodnjan zajednički prepoznali potrebu za izgradnjom i opremanjem novih ordinacija, koje će udovoljavati suvremenim zdravstvenim standardima i kriterijima za provođenje zdravstvene zaštite na tom području.

Kako je naglasio župan Flego, projektom izgradnje nove zdravstvene ispostave čini se značajan iskorak u osiguravanju dostupnosti zdravstvene skrbi za građane, podizanju kvalitete zdravstvenih usluga, kao i jačanju primarne zdravstvene zaštite

Kontinuirano unapređenje zdravstvenog i socijalnog standarda naših građana, uz ulaganja u obrazovanje i poticanje gospodarskog rasta, kao i ravnomjerni teritorijalni razvoj, visoko su na listi prioriteta Istarske županije, što potvrđujemo i cijelim nizom projekata i programa koje provodimo na tim područjima“, kazao je istarski župan podsjetivši na najznačajnije županijske projekte na polju zdravstva poput izgradnje nove Opće bolnice u Puli, projekta adaptacije i dogradnje Hitne medicinske službe Umag, adaptacije zgrade Odjela za psihijatriju i dr. Također, župan Flego je spomenuo i jučer potpisan ugovor o dodjeli 38,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU, kojima će Opća bolnica Pula opremiti dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju.

Gradonačelnik Vitasović je, pak, izrazio veliko zadovoljstvo što će Vodnjan dobiti novosagrađeni i novoopremljeni zdravstveni centar, koji će pružiti veće i bolje mogućnosti zdravstvene skrbi za sve građane. Ujedno se zahvalio Istarskoj županiji i Istarskim domovima zdravlja što su prepoznali značaj projekta te ga od samog početka i podržali.

Ravnatelj Ivančić je istaknuo kako procijenjena ukupna vrijednost investicije iznosi 5,1 milijuna kuna s PDV-om, od čega Grad Vodnjan-Dignano preuzima 1,6 milijuna kuna, a Istarska županija i Istarski domovi zdravlja u izgradnju i opremanje ulažu 3,5 milijuna kuna. Istarski domovi zdravlja će za izgradnju podići kredit na 5 godina, a polovicu iznosa kredita plaćati će Istarska županija.

Sporazumom je utvrđeno da Grad Vodnjan-Dignano daje zemljište, financira izradu projekta i uređenje okoliša, dok IŽ i IDZ financiraju izgradnju same zgrade u jednakim omjerima.

Prema idejnom projektu, kojeg je izradio arhitektonski biro Studio Kaić d.o.o., buduća zgrada imat će 360 m2 ukupne površine , odnosno 243 m2 korisne površine, a u njoj će se smjestiti: 2 ordinacije obiteljske medicine, jedna ordinacija dentalne medicine, dvije patronažne sestre te dvije sestre zdravstvene njege u kući. U sklopu objekta će biti i prostor za zdravstvenu edukaciju.

Radove na izgradnji započeo je Grad Vodnjan-Dignano uređenjem pristupa gradilištu.  IDZ će u roku od 15 dana objaviti javni natječaj za odabir izvođača, a istovremeno će se provesti i natječaj za odabir najpovoljnijeg kreditora. Početak radova očekuje se u travnju, a završetak i preseljenje ordinacija iz stare zgrade do kraja godine.

 

 

Aktualnosti