Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

LAG Južna Istra proveo projekt u DV Petar Pan Galižana

Povodom obilježavanja dječjeg tjedna, LAG „Južna Istra“  organizirao je niz aktivnosti u sklopu provođenja projekta „Edukativno-osjetilni park Galižana“  financiran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina i Grada Vodnjana-Dignano.

LAG Južna Istra prepoznao je potrebu za  uređenje okoliša oko vrtića u DV Petar Pan - područni vrtić Galižana, u kojem djeca provode značajan dio svojega vremena. Cilj projekta bio je urediti okoliš kao edukativno-osjetilni park koji bi maksimalno potaknuo djecu na istraživanje svijeta oko sebe, s naglaskom na poticaje iz prirode koji najviše mogu pobuditi i motivirati sva dječja osjetila na radoznalost, igru i učenje kao glavnim okosnicama dječjeg razvoja. Dio parka uredio se sadnjom mediteranskog bilja, dok se ostali dio uredio i obnovio za igru kroz kupnju kombiniranog igrala (tobogan i ljuljačke) .

Aktivnosti su se odvijale u prostorijama dječjeg vrtića Petar Pan u prisustvu razigrane djece, njihovih roditelja, vrtićkog osoblja i volontera. Tjedan je započeo montažom kombiniranog igrala kojeg su djeca željno iščekivala. Slijedilo je provođenjem edukativne radionice-igrokaza za mališane DV i jaslica Galižane  s naslovom „Nemoj biti šporkulja“, u kojoj su djeca kroz igru educirana o važnosti očuvanja prirode i način razvrstavanja otpada. S ciljem osvještavanja stanovništva u uređenju parka uključili su se  djeca i roditelji, dok je tvrtka Agro Gea iz Vodnjana donirala dio mediteranskog bilja koji sada krasi okoliš vrtića u Galižani.

Projektom se povećala svijest kod djece o nužnosti brige za prirodu i svega što raste u njoj: „kad se brinemo o prirodi ona nam daje lijepe i dragocjene plodove“. Također valorizirala se potreba volonterskih aktivnosti građana na projektima koji uključuju dobrobit djece, uređivanje okoliša i obogaćivanje sadržaja lokalne zajednice.