Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Najava događanja u sklopu Vodnjanskog ljeta - 24.-26.07.2015.

Vodnjansko ljeto se nastavlja uz tradicionalne fešte i susrete, ali i s nekim novim programima koji će vam zasigurno osvježiti ljetne večeri.

Pozivamo vas da pogledate izložbu "IM WALD" autora Takako Matsukawe i Bukufa Ohna te uživate u koncertu limene glazbe iz Muggie, "Banda d'ottoni Ongia". Program u prostoru galerije El Magazein u Vodnjanu počinje u 21 sat u petak, 24. srpnja. 

Tradicionalno druženje bikera na prostoru vodnjanskog sajma održat će se petak i subotu, 24. i 25. srpnja. MK "Hornets" iz Vodnjana organiziraju ovaj miting povodom proslave njihovog rođendana. Ovo je 11. susret koji, kao i uvijek, donosi puno rocka, zabave, druženja te sve što privlači ljubitelje motora. U petak navečer na pozornici nastupaju grupe Tight Grips iz Karlovca i Keops iz Rijeke. Subota donosi više sadržaja uz tradicionalni defile i moto igre, a za zabavu subotnje večeri pobrinut će se članovi benda Opća opasnost. Koncert počinje u 22 sata, a nastupit će i grupa Obrazovni program iz Rijeke.

Subota je bogata raznim programima. Od 18 sati na Trgu Statuta dođite i "Upoznajte Bumbare... otkrij pravo blago!". Udruga "Istrian de Dignan" predstavit će vodnjansku tradiciju na poseban način. Povodom "Prve godine vrednovanja vodnjanskih tradicija", predstavit će se novi program. Moći ćete naučiti vještine starih zanata uz posljednje majstore, zanatlije. Bit će tu i mogućnosti da probudite sjećanje na zaboravljene okuse i mirise te sudjelujete veselom susretu generacija i kultura. 
Večer vodnjanskih tradicija u starom gradu u biti je predstavljanje revitaliziranih običaja kroz prezentacije starih zanata, radionica pripreme i degustacije izvornih proizvoda te razgledavanje znamenitosti stare jezgre na originalnom vozu s magarcima. Zakoračite u povijest i upoznajte se sa srdačnim domaćim stanovnicima koji sa strašću vrednuju ruralnu kulturnu baštinu te doprinose očuvanju originalnog ruralnog načina života koji nam, iz dana u dan, pred očima nestaje. Ovaj program održat će se svaku subotu tijekom ljetnih mjeseci, a "Ekomuzej" je moguće posjetiti svaki dan. Manifestaciju "Prva godina vrednovanja vodnjanskih tradicija", uz Grad Vodnjan podržava i lokalna turistička zajednica te istarski ogranak Slow Food-a. 
Tradicionalno druženje literarne Udruge "Cvitak" iz Vodnjana pod nazivom „Skrivena luna“ održati će se na lokaciji iza zvonika također u subotu s početkom u 21 sat.

U nedjelju od 10 do 12 sati u prostoru Gradskog parka održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom "Mali stvaraoci - Piccoli creativi". Udruga "Artstudio" poziva mališane i roditelje da se priključe radionici i tako obilježe "7. Dana stvaralaštva".

Koncert klape "Cinquina" u Peroju održat će se u subotu, 25. srpnja s početkom u 21 sat na perojskoj Placi. Nakon koncerta klape nastavlja se u veselom tonu s Duom Nevera.

Vidimo se na Vodnjanskom ljetu!

GRAD VODNJAN-DIGNANO