Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Vodnjan – Dignano i Općine Pozzolo Formigaro iz Italije

Nakon što je u lipnju ove godine potpisan sporazum o bratimljenju s Opštinom Blace (Srbija) u sklopu projekta ''Together in the future EU: children's voice'' Grad Vodnjan – Dignano nastavlja s provođenjem europskih projekata u sklopu programa ''Europa za građane'' koji imaju cilj umrežavanja i bratimljenja gradova u Europi.

Ovog puta u sklopu projekta imena ''EU the house I and YOU want'' gradonačelnik Grada Vodnjan – Dignano, Klaudio Vitasović i načelnik Općine Pozzolo Formigaro, Domenico Miloscio, potpisali su 04. rujna 2016. godine, sporazum o prijateljstvu i suradnji koji je postavio temelje za buduću suradnju  u različitim područjima. Potpisivanje sporazuma je samo završna faza realizacije ideje koja je nastala još prije više od godine dana kada su dvije zajednice stupile u kontakt zbog sličnih arhitektonskih zdanja koja su prisutna na oba područja.
Naime Grad Vodnjan – Dignano poznat je po svojim kažunima dok su na području Pozzola Formigara prisutne zemljane kuće koje se još danas koriste za stanovanje. Zajednička želja za zaštitu i očuvanje ovih posebnih elemenata kulturne baštine dovela je do realizacije ovog projekta.

U trodnevnom posjetu općini Pozzolo Formigaro delegacija Grada Vodnjan – Dignano, koju su činili vodnjanski učenici srednje škole Dante Aligheri i osnovne škole Vodnjan, predstavnici i članovi Zajednice talijana Vodnjan, Zajednice talijana Galižana, poljoprivredne udruge Agroturist Vodnjan te predstavnici raznih udruga i ustanova koje djeluju na vodnjanskom području, sudjelovali su na raznim radionicama i seminarima na kojima su glavne teme bile budućnost Europske Unije, problem migranata, multikulturalnost, mladi u Europskoj Uniji te njihov politički angažman u institucijama.

Ovaj europski projekt je samo  još jedan u nizu koji Grad Vodnjan - Dignano trenutno provodi, a već 27. rujna slijedi potpisivanje sporazuma o bratimljenju s talijanskom općinom Vallefoglia.

Istra je prva po broju realiziranih projekata sredstvima iz EU fondova u Republici Hrvatskoj, a Grad Vodnjan-Dignano je upravo realizacijom brojnih programa i projekata potvrdio da je jedan od najučinkovitijih gradova po pitanju povlačenja financijskih sredstava iz EU fondova.