Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Potpisan Sporazum o suradnji između Grada Vodnjan–Dignano i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Danas, 12. travnja 2018. godine, u cjelodnevnom posjetu Gradu Vodnjan – Dignano boravili su studenti Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije – Facolta` di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali iz Pule. Rezultat je to dan ranije potpisanog Sporazuma o suradnji između Grada Vodnjan – Dignano i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije – Facolta` di Studi Interdisciolinari, Italiani e Culturali vezano uz izvršavanje studentske prakse, obveza (zadataka) u okviru studentske prakse ili nastavnog programa kolegija i drugih oblika zajedničke suradnje kao što su gostujuća predavanja, terenska nastava i slično. Sporazum je u ime Grada Vodnjan – Dignano potpisao Gradonačelnik Klaudio Vitasović, a u ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli zamjenica rektora prof.dr.sc. Nevenka Tatković odnosno u ime Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije – Facolta` di Studi Interdisciolinari, Italiani e Culturali dekanica izv.prof.dr.sc. Tea Golja.

Tom je prigodom gradonačelnik Klaudio Vitasović naglasio značaj obavljanja studentske stručne i praktične nastave u okviru pronalaženja prvog zaposlenja pogotovo u lokalnoj samoupravi kojoj su potrebni mladi i visokoobrazovani kadrovi. „Osim važnosti obrazovanja mladih, važno je da mladi pronađu zaposlenje i riješe svoje stambeno pitanje te stoga pozivam sve mlade koji žele radom i trudom podići kvalitetu života u Gradu Vodnjanu da se u budućnosti prijave na natječaje koje će Grad raspisati putem programa Vodyoung – program poticaja stanovanja za mlade i na taj način učiniti naš Grad još boljim mjestom za življenje” zaključio je gradonačelnik Vitasović.

Studenti će zadatke u sklopu stručne prakse u okviru nastavnog plana obavljati sukladno usvojenom nastavnom planu i predviđenoj satnici, a prema uputama predmetnog nastavnika i pod nadzorom mentora u Gradu Vodnjan – Dignano. Suradnja je dio nastavnog plana iz kolegija Praktikum i kolegija Menadžment u kulturi i turizmu, preddiplomskoga studijskoga programa Kultura i turizam te kolegija Upravljanje kulturnom baštinom i Strateški menadžment u kulturi i turizmu diplomskog studijskog programa Kultura i turizam odnosno kolegija preddiplomskog i diplomskog studija Talijanskog jezika i književnosti pri Odsjeku za talijanske studije.

Tijekom posjeta studenti pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile imali su prilike obići i razgledati najvažnije turističke i kulturne znamenitosti Vodnjana, od Parka kažuna, Župne crkve Sv. Blaža, do posjeta autohtonom masliniku. Nakon obilaska i razgledavanja Vodnjana u prostorijama „Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan- Universita' Popolare Aperta Dignano“ smještenog u znamenitoj vodnjanskoj palači Portarol, studenti su imali prilike prisustvovati predavanju o značajkama i razvoju turizma i poljoprivrede na području Grada Vodnjan – Dignano. Tom je prigodom organizirana i stručno vođena degustacija maslinovih ulja kao i poznatog vodnjanskog desertnog vina „Vin de Rosa“.

 

Aktualnosti