Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta 'Virtualna Vaga'

Danas, 19. prosinca 2018. godine, između Grada Vodnjan-Dignano i Ministarstva turizma potpisan je Ugovor o sufinanciranju razvoja javne turističke infrastrukture, putem kojeg je  Gradu Vodnjan-Dignano iz Fonda za razvoj turizma dodijeljeno 167.000,00 kuna za provedbu projekta naziva 'Virtualna Vaga'.

Potpisivanje Ugovora uslijedilo je po uspješnoj prijavi Grada Vodnjan-Dignano na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini. Predmet sufinanciranja je multimedijalno opremanje centra za posjetitelje 'Vaga', objekta koji je temeljno obnovljen 2018. godine putem programa Interreg Središnja Europa 2014 – 2020, projekta 'YouInHerit', a s ciljem približavanja tradicije maslinarstva mlađoj populaciji.

U vidu razvoja javne turističke infrastrukture putem projekta 'Virtualna Vaga', dodatno će se unaprijediti tematski sadržaj objekta koji postaje moderan centar za posjetitelje u kojem se isprepliću tradicija i virtualna stvarnost. Multimedijalna oprema, koja će se sastojati od opreme za miješanu stvarnost i opreme za virtualnu stvarnost, posjetiteljima će omogućiti upoznavanje s pričom o povijesti maslinarstva na vodnjanštini: o autohtonim sortama maslina i njihovim karakteristika, o gastronomskoj vrijednosti maslinovog ulja, a posjetitelji će imati mogućnost postati virtualni maslinari te uvidjeti kako su ljudi u prošlosti proizvodili maslinovo ulje - od branja maslina u masliniku, vaganja količine maslina te cjelokupnog procesa prerade maslina.

Na ovaj način virtualna stvarnost postaje promocijski alat koji generira nove osjećaje, doživljaje i u konačnici povećava broj dolazaka turista u Grad Vodnjan-Dignano. Ovakav je projekt prilika za vodnjanski turizam, jer se na inovativan način prezentira destinacija, ali i za vodnjanske poljoprivrednike, iznajmljivače smještajnih kapaciteta i ugostitelje, zbog stvaranja održive turističke ponude koja je zanimljiva za sve uzraste i dostupna tijekom cijele godine.

 

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta Virtualna Vaga