Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Poziv: Dobrom idejom do bespovratnog novca u tri dana!

Akcelerator europskih projekataOd ideje do sredstava u 3 dana“ trodnevna je edukacija koja će se održati od 5. do 7. listopada 2018. u Fažani, Vodnjanu i Juršićima.

Besplatno održavanje tog intenzivnog programa u Hrvatskoj osigurala je udruga Informo, Istarska županija kroz financiranje projekta Akcelerator europskih projekata u Vodnjanu, općina Fažana kroz pokretanje Međunarodnog centra za razvoj te općina Svetvinčenat i udruga Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana kroz projekt Putujući festival istarskih proizvoda. Europska komisija je dodijelila sredstva za razmjenu poduzetnika početnika kroz projekt Young Entrepreneurs in Motion (Mladi poduzetnici u pokretu). Edukacije se organiziraju u suradnji s European Projects Association iz Bruxellesa i European Academy for Education and Social Research iz Dublina.

Polaznici će kroz trodnevne radionice uz stručnu pomoć napisati sadržajan i smislen EU projekt/poslovni plan, primijeniti trikove i metode vrhunskih eksperata u pisanju uspješnog projekta/poslovnog plana, naučiti kako impresionirati evaluatore i financijske institucije kvalitetom izrađenog rada, upoznati način i kriterije evaluacije projekata i poslovnih planova, upoznati se s osnovnim načelima izrade proračuna, a uz znanja koja će steći na radionici, moći će se opustiti u prirodi, šetnji uz more, uživati u EKO obrocima i gastro show-u.

Dodatna posebnost je što će se dodjeliti stipendije polaznicima u vrijednosti od 7.500 kuna za povoljnije pohađanje Masterclass predavanja European Academy for Education and Social Research u Bruxellesu, Fažani ili online. Također, za 10 najboljih poslovnih planova poduzetnika početnika, osigurano je 200.000 kuna bespovratnih sredstava kako bi mogli provesti 3 mjeseca kod iskusnog poduzetnika u bilo kojoj zemlji na europskom području i usavršiti svoj poslovni plan.

Program Akceleratora su dosad uspješno pohađali polaznici iz privatnog, javnog i civilnog sektora iz svih zemalja Europske unije. Radionice su namijenjene svima koji žele usavršiti svoj poslovni plan, EU projekt ili svoju poslovnu/projektnu ideju razviti do uspješne realizacije.

Radionice su besplatne i namijenjene su svima koji žele napisati ili usavršiti svoj poslovni plan, EU projekt ili svoju poslovnu/projektnu ideju razviti do uspješne reaizacije.

Prijave na trodnevnu edukaciju zaprimaju se do 3. listopada u 12 sati. Broj mjesta je ograničen. Prijavni obrazac i detalje programa moguće je pronaći na stranicama udruge www.informo.hr.