Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Radionica za mlade “Stipendije u Istri“ - Volonterski centar Istra, 12.11.2016.

Volonterski centar Istra organizira radionicu s mladima pod nazivom „Stipendije u Istri: Aktivno sudjeluj – zagovaraj promjene“ koja će se održati u subotu, 12. studenog 2016., od 11 do 16 sati, u prostorijama Društva distrofičara Istre u Puli.

Radionica je namijenjena mladima od 15 do 29 godina koji žele doprinijeti poboljšanju načina dodjele stipendija iz javnih izvora na području Istarske županije, a osobito mladima koji su članovi i članice savjeta mladih i/ili sudjeluju u radu udruga mladih i za mlade odnosno poznaju probleme i potrebe mladih vezane za stipendiranje.

Na radionici će uvodno biti predstavljeni ključni rezultati analize pravilnika o stipendijama koji se primjenjuju u Istri, s naglaskom na volontiranje kao dodatni kriterij koji se boduje u postupku dodjele stipendija. Nakon toga će mladi/e sudionici/e izraditi preporuke jedinicama lokalne samouprave koje će se kasnije moći koristiti kao temelj za zagovaranje poboljšanja pravilnika o stipendiranju odnosno cjelokupnog procesa dodjele stipendija.

Organizatori sudionicima osiguravaju povrat troškova prijevoza. Prijave za sudjelovanje su obavezne, putem obrasca na ovom linku. Dodatne informacije: 092 304 29 76 (Danijela) ili vci@vci.hr 

Radionica se održava u okviru projekta PYTBUL - Empowering Youth in the Region koji partnerski provode organizacije Zavod Bob (Ljubljana), Impact Hub Belgrade i Volonterski centar Istra, a financira se kroz program Erasmus+.