Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Radovi u sezoni 2021

 

Poštovani mještani, iznajmljivači i turisti,

sve je više negodovonja zbog buke i prašine građevinskih radova na području Peroja, Galižane i Barbarige i sve je više zahtjeva da se radovi trenutno zabrane.

Međutim, to zakonski nismo u mogućnosti napraviti.

Prema Zakonu o gradnji, odluku o zabrani radova tijekom turističke sezone 2021. Gradska uprava trebala je donijeti do 31. prosinca 2020. godine, a što nije učinila!

Svjesni smo da se zbog buke strojeva, vibracija i prašine svakodnevno dižu tenzije među iznajmljivačima privatnog smještaja te investitora i njihovih građevinskih radnika, a zbog čega je i više puta na teren upućivan komunalni redar.

Podsjećamo investitore i izvođače da, iako nemamo odluku o zabrani radova tijekom turističke sezone za ovu godinu, na raspolaganju imamo Odluku o komunalnom redu Grada Vodnjan-Dignano, Zakon o zaštiti od buke i Pravilnik o najvišim razinama buke te se nećemo ustručavati poduzeti sve zakonske okvire da se propisi poštuju.

Apeliramo na strpljenje iznajmljivača i mještana, a građevinske radnike i investitore upozoravamo da radove svedu u granice dozvoljenog i podnošljivog.

Gradska uprava će do kraja godine donijeti Odluku o zabrani radova za sljedeću turističku sezonu.

Aktualnosti