Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Šahovska nedjelja u Vodnjanu

Dom mladih u Vodnjanu proteklu je nedjelju bio okupiran od strane brojnih šahista i šahistica, koji su nastupali na nekom od tri turnira.

Šahovski klub Vodnjan je uz tehničku i sudačku potporu Šahovskog saveza Istarske županije pokrenuo seriju kadetskih turnira do 16 godina starosti. Turniri su organizirani u dvije grupe, A i B turniri. Dok na A turniru nastupaju kadeti i kadetkinje koji već nekoliko godina nastupaju za ekipe klubova i na raznim natjecanjima, na B turniru je drugačija situacija. Na turniru nastupaju „početnici“, tj. kadeti i kadetkinje, koji su odnedavno počeli vući poteze i upoznavati ljepote ove drevne igre na 64 polja. Do kraja godine planirano je održavanje još 7 ovakvih turnira, rezultati svakog turnira se zbrajaju kako bi se na kraju godine dobili ukupni godišnji pobjednici.

Na A turniru nastupilo je 12 kadeta i jedna kadetkinja, dok je na B turniru nastupilo 13 kadeta i 6 kadetkinja. Oba turnira su odigrana u 7 kola švicarca s tempom igre od 10 minuta plus 5 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Niko Peruško (ŠK Pula) uvjerljivo je slavio na A turniru sa stopostotnim učinkom, 7 iz 7. Drugo mjesto sa 5 osvojenih bodova osvojio je njegov klupski kolega, Janko Soklić. Na diobi trećeg mjesta našli su se Vid Krešić i Ivano Sundać (obojica ŠK Crikvenica) sa po 4½ osvojena boda pa su bolji dodatni kriteriji donijeli Vidu treće mjesto. Peti je njihov klupski kolega, Ivano Tomljanović, a šesti Emanuel Pačić, najbolji predstavnik domaćina sa po 4 osvojena boda. Sedmi je Bartol Pekica (ŠK Vodnjan) sa 3½ osvojena boda. Dalje slijede: Eros Nicholas Bestulić (ŠK Vladimir Gortan, Poreč), Ognjen Kersan, Ema Kvaternik (oboje ŠK Vodnjan) i Armin Mešić (ŠK Vladimir Gortan, Poreč) 3, Danijel Kocijan (ŠK Vladimir Gortan, Poreč) 2½ i Juraj Kvaternik (ŠK Vodnjan) 2 osvojena boda. Na B turniru dominirali su kadeti i kadetkinje iz osnovne škole Veli Vrh, koji su osvojili prva tri mjesta. Osim ove škole koja odnedavno ima i registriran šahovski klub nastupili su učenici i učenice iz Juršića, Svetvinčenta, Kanfanara, Barbana i Vodnjana. Rezultat ovakvog odaziva škola je pokretanje šahovskih sekcija u školama, koju od ove školske godine provodi Šahovski savez Istarske županije uz potporu općina. Loris Cinkopan i Fiorella Debrevi (oboje OŠ Veli Vrh) su turnir završili sa po 6 osvojenih bodova, ali je pobjeda u međusobnom susretu donijela Lorisu prvo mjesto. Treće mjesto sa 5 osvojenih bodova pripalo je njihovom školskom kolegi, Nikoli Milovanoviću, koji je zbog pobjede u međusobnom susretu protiv Zvana Sošića (ŠK Batana, Rovinj) treći, dok je Zvan četvrti. Dalje slijede: Duje Vicković i Daniel Pačić (obojica ŠK Vodnjan) 4½, Miho Dvoršak (ŠK Vodnjan), Noah Tepšić (OŠ Juršići) i Petra Špadić (OŠ Jure Filipovića, Barban) 4, Paula Milovac (ŠK Vodnjan), Marko Ivošević (OŠ Petra Studenca, Kanfanar) i Vid Sošić (ŠK Batana, Rovinj) 3½, Stefano Pereša i Elena Bulić (oboje OŠ Jure Filipovića, Barban) 3, Eva Despinić (OŠ Petra Studenca, Kanfanar), Karlo Racan (OŠ Juršići) i Vito Ivošević (OŠ Petra Studenca, Kanfanar) 2½, Eleonora Banko (OŠ Petra Studenca, Kanfanar) 2 i Vito Dvoršak (ŠK Vodnjan) 1 bod. Ukupni pobjednici su nagrađeni medaljama, diplomama i slatkim poklonima. Diplomama i slatkim poklonima nagrađene su i najbolje kadetkinje te čokoladama najuspješniji po kategorijama do 7, 8, 9, 10, 11, 12 i 13 godina.

Nakon kadeta na red su došli i seniori, koji su u večernjim satima odigrali prvi ovogodišnji brzopotezni turnir u 2019. godini. Nastupilo je ukupno 18 seniora, koji su kroz 11 kola švicarca s tempom igre od 3 minute plus dvije sekunde dodatka, odmjerili snage. Najuspješniji je bio predstavnik domaćina, MK Duško Srdić, koji je osvojio 8 bodova i popravio rejting za +59 bodova. Drugi je MK Milan Marčeta (ŠK Uljanik, Pula) sa 7½ bodova, koliko je osvojio i treći MK Nikola Vuković (ŠK Vodnjan), ali sa slabijim dodatnim kriterijima. Dalje slijede: Pjerino Jurman, MK Igor Fattorich (obojica ŠK Batana, Rovinj), Krešimir Kvaternik (ŠK Delnice) i Niko Peruško (ŠK Pula) 7, MK Andrej Pačić (ŠK Vodnjan) 6½, Branislav Orlović (ŠK Uljanik, Pula) 6, Miroslav Nikolić (ŠK Uljanik, Pula) i Marko Dragić (ŠK Batana, Rovinj) 5½ bodova itd. Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Zvonimir Trošić.

Šahovski turnir u Vodnjanu