Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Studenti preddiplomskog studija Kulture i turizma prezentirali svoje radove predstavnicima Grada Vodnjan - Dignano

U četvrtak, 7. lipnja 2018., u sklopu obveznog kolegija Praktikum, timovi studenata treće godine preddiplomskog studija Kulture i turizma na svojem su Fakultetu prezentirali vlastite prijedloge inovativnih proizvoda kulturnog turizma i mogućih načina promocije i distribucije proizvoda čiju bazu čini materijalna i nematerijalna kulturna baština kao dio identiteta, tradicije i povijesti destinacije Grada Vodnjan - Dignano.

Ovo je nastavak uspješne suradnje temeljene na Sporazumu o suradnji između Grada Vodnjan - Dignano i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije – Facolta' di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali, a ovom je događaju prethodio cjelodnevni posjet Gradu Vodnjan – Dignano od strane studenata studija Kulture i turizma tijekom kojeg su studenti imali prilike upoznati se s resursnom osnovom destinacije kao bazom kreiranja inovativnih turističkih doživljaja.

Zadaci na kojima su studenti radili zahtijevali su ozbiljan pristup, dobro poznavanja teorijskih pretpostavki, osnova digitalizacije kulture, suvremenih turističkih trendova, dostupnih marketinških alata, resursne osnove destinacije i principa održivog razvoja turizma destinacije. Tako su studenti aktivno promišljali o važnim elementima brendiranja vina Vin de Rosa, razvoju lokacije Parka Kažuna kao tematskog parka te promociji i distribuciji maslinovog ulja s područja Vodnjanštine. Studeni su predložili modele revitalizacije kulturne baštine kroz story telling u Parku kažuna, digitalne aplikacije za promociju i distribuciju autohtonog maslinovog ulja i vina Vin de Rosa, gejmifikacije u turizmu i interaktivne, složene turističke proizvode kojima se „oživljava“ tradicija, povijest i ukazuje na značaj kulturnog identiteta destinacije.

Prezentacije su u ime Grada Vodnjan – Dignano pratili Savjetnik za protokol i suradnju s pravnim osobama i tijelima javne vlasti i direktor Castelier d.o.o., Moris Ivančić, Pročelnica Upravnog odjela za kulturne djelatnosti i opću upravu, Nensi Giachin Marsetič, Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte, Moira Drandić Pauro, direktorica TZ Grada Vodnjana – Dignano, Morena Smoljan Makragić, voditeljica Castelier d.o.o., Suzana Maljić te koordinatorica Castelier d.o.o., Petra Orlić.

Ovoj je aktivnosti prisustvovala i prorektorica za nastavu, studente i obrazovne programe prof. dr. sc. Nevenka Tatković koja je istaknula kako je ovakve aktivnosti potrebno što više integrirati u postojeće studijske programe kroz posebne kolegije, terensku nastavu i druge oblike praćenja i vrednovanja rada studenata jer se tako studentima daje prilika da pokažu sve ono što su naučili.

Izv. prof. dr. sc. Tea Golja, dekanica Fakulteta i nositeljica kolegija Praktikum navela je kako je rješavanje ovakvih zadataka bilo moguće jedino uz prethodno svladavanje gradiva kolegija na nižim godinama što opravdava i činjenicu da se kolegij Praktikum izvodi upravo u završnom semestru preddiplomskog studija. Upravo je ovo specifična razlikovna prednost takvih studija – interdisciplinarnost i orijentiranost prema mladima.

Aktualnosti