Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Svečano otvorena novo asfaltirana prometnica na području Vodnjanštine

U srijedu, 07. lipnja 2017. svečano je otvorena novo asfaltirana županijska cesta „Cestarska kuća Krnjaloža - Barbariga“, uz prisustvo istarskog župana Valtera Flega, vodnjanskog gradonačelnika Klaudija Vitasovića, predstavnika Županijske uprave za ceste (ŽUC), predstavnika projektanta i nadzora te predstavnika izvođača radova.

Riječ je o dionici dugoj 3,8 km, koju su zajednički financirali ŽUC i Grad Vodnjan, a ukupna vrijednost investicije iznosi 4 milijuna kuna.
Prema riječima župana Flega, novom će cestom promet prema Barbarigi postat mnogo sigurniji, a ujedno će se izbjeći prometna zagušenost Peroja kroz koji se do sada moralo prometovati.
„Izgradnja kvalitetnih cesta s adekvatnom pratećom infrastrukturom preduvjet je našeg daljnjeg gospodarskog i turističkog razvoja. Efikasna i sigurna prometna infrastruktura omogućava rast produktivnosti te olakšava i potiče mobilnost ljudi i robe. I ova cesta pokazuje realizaciju naših zajedničkih ciljeva, kao i odličnu suradnju“, naglasio je istarski župan dodajući kako je u protekle tri godine Istarska županija uložila 336 milijuna kuna u izgradnju i obnovu cesta u Istri.
Gradonačelnik Vitasović je, pak, kazao kako je novo asfaltirana cesta jedna od najznačajnijih prometnica na području Grada Vodnjana, posebice tijekom ljetnih mjeseci.
Cesta Krnjaloža - Barbariga igra veliku ulogu u budućem razvoju turizma na ovom području jer upravo u ovome dijelu imamo u planu razviti jednu novu turističku zonu za što je itekako bitna infrastruktura“, rekao je gradonačelnik ujedno se zahvalivši mještanima ovoga kraja na strpljenju tijekom izvođenja radova.

 

Aktualnosti