Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Svečano otvorena novouređena plaža u Peroju

Na prepunoj plaži Martulina u Peroju, u subotu, 06. kolovoza, u 21 sati svečano je otvorena novouređena plaža koja se proteže na 2,5 km duljine od Perojske šume pa do Portića u Peroju. Lokacija Martulina nalazi se na polovici plaže i upravo je na toj lokaciji sinoć svečanim činom prerezana vrpca na novoj šetnici te je tako i službeno otvorena jedan od najljepših plaža, ne samo u Istri, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Plažu su otvorili Ministar turizma RH g. Anton Kliman i Gradonačelnik Grada Vodnjana-Dignano g. Klaudio Vitasović.

U svojim pozdravnim govorima, gradonačelnik Vitasović naglasio je slijedeće: 

"Grad Vodnjan-Dignano svake se godine sve više razvija u prepoznatljivu turističku destinaciju, te na taj način naš Grad postaje nezaobilazan u turističkim kartama i svakako sve poželjniji za turiste. Stoga Grad ulaže velika financijska sredstva u infrastrukturno uređenje plaža na području Grada te smo za uređenje oko 2,5 km plaža u Peroju protekle godine uložili znatna financijska sredstva u komunalno opremanje same plaže, dok je u ovogodišnjem proračunu za uređenje plaža i kupališta u Peroju predviđeno 2.500.000,00 kuna koja se odnose na proračunska sredstva Grada od cca. 1.945.700,00 kuna i bespovratna sredstva od Ministarstva turizma u iznosu od 554.300,00 kuna.

Do plaža je izgrađena kompletna vodovodna mreža, postavljena je struja, te su uređeni pristupni putevi, ceste, parkirališta, zelene površine (posađena su stabla Pinija i grmovi Oleandera), opremljeno je dječje igralište i ostali sadržaji.

Radovi na uređenju plaža obuhvatili su uređenje kupališta,  a prethodno je na plaži Bođinka uređena rampa za invalide, te je stoga ta plaža namijenjena i za njih. Plaža je opremljena sa psihološkim barijerama za kupače. Od plaže Bođinka do Portića postavljeni su beach barovi koji osim ugostiteljskih sadržaja, nude i usluge iznajmljivanja suncobrana, ležaljki, pedalina, te ostale sportske opreme. Na 15 lokacija duž šetnice, postavljeno je 15 klupa za sjedenje i odmor. Duž plaže su postavljeni koševi za otpad, table sa oznakama i nazivima plaža, te kemijski WC-i. Postavljeni su tuševi i kabine za presvlačenje kupača na 6 lokacija.


Ono što je svakako najbaitnije je izgradnja obalne šetnice sa javnom rasvjetom koja se proteže od plaže Bođinke (Kocke) do Portića. 

Već na jesen planiramo spojiti postojeću šetnicu sa Perojskom šumom i tako nadograditi našu šetnicu sa šetnicom koja već postoji na području Općine Fažana.Isto tako, ove smo godine već pokrenuli i projekt uređenja šetnice u Barbarigi koja će slijedeće godine biti u potpunosti izgrađena.

Kako bi se unaprijedila turistička ponuda Grada i omogućila lakša dostupnost lokaliteta, u Peroju je postavljen i Free WiFi Hotspot Internet, dostupan domaćem stanovništvu, domaćim i stranim turistima, te svim posjetiteljima."

Gradonačelnik Vitasović uputio je čestitke i zahvale svim izvođačima i svima koji su pomogli u izgradnji i uređenju nove plaže u Peroju te je zaključio da je plaža sada dostupna svim građanima, posjetiteljima te mnogobrojnim turistima kojih je na području Grada Vodnjana-Dignano svake godine sve veći broj što ga kao Gradonačelnika posebno veseli.

Ministar Kliman u svom je pozdravnom govoru čestitao Gradu Vodnjanu na ovom uspješnom projektu koji je realiziran i u suradnji sa Ministarstvom turizma. Naglasio je kako je ovo jedan od boljih primjera suradnje Ministarstva, odnosno Države sa lokalnom zajednicom.

Pozvao je Grad Vodnjan da se i u buduće prijavljuje na natječaje Ministarstva kojih će svakako ubrzo još biti.

Zahvalio se je svim turističkim djelatnicima koji svojim nesebičnim radom i trudom ove godine ostvaruju rekordan turistički rezultat koji će na koncu sezone biti mjerljiv u svim segmentima te vjeruje da će ovo biti najbolja turistička sezona.

Nakon svečanog otvorenja plaže, proslava je nastavljena zabavnim programom "Party on the beach" uz nastup grupe Cubismo u čijim su notama i pjesmama mnogobrojni posjetitelji uživali do kasno u noć.