Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

UO za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

UO za prostorno uređenje, komunalni sustav, gradnju i zaštitu okoliša

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju

Odsjek za komunalni sustav i zaštitu okoliša

Komunalni redari

Svečano otvorena obnovljena osnovna škola Giuseppina Martinuzzi u Galižani - vrijednost investicije 4 milijuna kuna

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja financiralo je energetsku obnovu Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi, Pula-područni odjel Galižana na adresi Michelle della Vedova 120, Galižana koju je Grad Vodnjan-Dignano prijavio na Javni poziv za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora (Ref. oznaka KK.04.2.1.04).

Ugovor o dodjeli  bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je u veljači 2019.godine, a potpisali su ga direktor Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost g. Dubravko Ponoš i gradonačelnik Grada Vodnjana-Dignano g. Klaudio Vitasović. 

Na konferenciji za medije koja je održana u Vodnjanu dana 09. listopada 2019. godine gradonačelnik Vitasović upoznao je javnost sa odrađenim projektom energetske obnove OŠ Giuseppina Martinuzzi. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove osnovne škole Giuseppina Martinuzzi, Pula-područni odjel Galižana iznosili su 3.554.304,38 kuna od čega je 1.166.722,90 tisuća kuna bespovratnih. 
Ugovor o radovima zaključen je sa zajednicom ponuditelja IDEA PROJEKT d.o.o.Pula, Termo d.o.o.Pula, Stijena d.o.o.Pula i obrt za elektroinstalacije i trgovački obrt Sigmatel i ugovorna vrijednost radova iznosila je 2.185.940,00 kuna. Sa radovima se započelo u srpnju 2019.godine, dok se sa istima završilo u listopadu 2019.godine.
Zgrada Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi, Pula-područni odjel Galižana  sagrađena je 1900. godine, ima površinu od 1.148,70 m2, energetski razred prije obnove bio je C.

Provedba mjera energetske obnove uključivala je povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu postojećeg sustava pripreme PTV-a sustavom koji koristi OIE, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, čime se direktno utječe na energetsku učinkovitost objekta što će doprinijeti umanjenim računima za energente i poboljšati uvjete rada zaposlenika i krajnjih korisnika-djece. Cilj projekta je provedbom planiranih mjera ostvariti projektirane uštede u godišnjoj potrošnji energije od 53,09% koje će između ostaloga biti vidljive i na umanjenim računima za energente i povećati energetski razred objekta na B

Obnovljena osnovna škola u Galižani Obnovljena osnovna škola u Galižani Obnovljena osnovna škola u Galižani Obnovljena osnovna škola u Galižani

Aktualnosti