Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

UO za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

UO za prostorno uređenje, komunalni sustav, gradnju i zaštitu okoliša

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju

Odsjek za komunalni sustav i zaštitu okoliša

Komunalni redari

U Vodnjanu održana komemoracija prvim žrtvama fašizma u Istri

U subotu 16. siječnja u Vodnjanu je pred zgradom nekadašnjeg Radničkog doma u Ulici 16. januara održana komemoracija kojom je obilježena 101. godišnjica „Vodnjanske bitke“. Tim je povodom minutom šutnje odana počast žrtvama koje su stradale u napadu na tadašnje okupljalište radnika koji se dogodio 16. siječnja 1920. godine i od čijih je posljedica smrtno stradalo troje mladih Vodnjanaca.

Predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Vodnjana Elvis Marić tom je prilikom podsjetio kako su mladi Vodnjanci stradali od ruke „skvadrista“, prethodnika fašista, pružajući im otpor i tako postavši prve fašističke žrtve u Istri, možda i u Europi.

Predsjednik zajednice Talijana Vodnjan Livio Belci istaknuo je kako su poginuli mladi Vodnjanci stradali stoga što su gajili pravedne ideje, između ostalog jedinstvo talijanskog i hrvatskog stanovništva.

Gradonačelnik Klaudio Vitasović koji je zajedno sa Predsjednikom Gradskog vijeća Corradom Ghiraldom, Pročelnikom Upravnog odjela za poslove Gradonačelnika Filipom Macanom i Savjetnikom u Upravnom odjelu za poslove Gradonačelnika Morisom Ivančićem prisustvovao komemoraciji osvrnuo se na važnost očuvanja antifašističkih vrijednosti i gajenja antifašizma koje je od velikog povijesnog značaja osobito danas kada živimo u ujedinjenoj Europi.

Komemoraciji je osim predstavnika antifašističkih udruga, Zajednice Talijana i Grada Vodnjan – Dignano prisustvovao i povjesničar Milan Radošević.  

 

Aktualnosti