Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

U Vodnjanu otvorena specijalizirana trgovina suvenira i autohtonih proizvoda sa područja Vodnjanštine te prva kuća za odmor u sklopu budućeg projekta difuznog hotela Vodnjan

U vodnjanskoj palači Portarol, na adresi Portarol 31, proteklog je petka, 22.07.2016. službeno otvorena nova specijalizirana Trgovina suvenira i autohtonih proizvoda sa područja Vodnjanštine u kojoj turisti i posjetitelji imaju prilike upoznati i kušati mnogobrojna maslinova ulja svjetski renomiranih vodnjanskih maslinara te nadaleko poznati vodnjanski Vin de Rosa i ostala vina sa područja Vodnjanštine. Osim navedenih proizvoda trgovina nudi i ostale autuhtone proizvode Vodnjanštine, a u ponudi ima velik izbor raznovrsnih unikatnih suvenira iz Vodnjana te posebno bogatu ponudu razglednica. Trgovinom upravlja trgovačko društvo Castelier d.o.o., u stopostotnom vlasništvu Grada Vodnjana-Dignano, a cijeli projekt je zamišljen kao mjesto objedinjavanja kompletne ponude proizvođača autohtonih proizvoda sa područja vodnjanštine. Radno vrijeme suvenirnice je svakim danom od 09.00 do 22.00 sata.   

Istog je dana u Vodnjanu, na adresi Dolinska 49, otvorena i prva kuća za odmor u sklopu budućeg projekta difuznog hotela. Ideja difuznog hotela u starogradskoj jezgri Vodnjana postoji već neko vrijeme a zamišljena je kao temelj za valorizaciju napuštene imovine i oživljavanje bogate starogradske jezgre u Vodnjanu. Osim gradske imovine projektom je predviđeno i uključivanje potencijalnih postojećih privatnih iznajmljivača smještajnih kapaciteta u sam projekt. Kuća se nalazi u neposrednoj blizini središnje Trgovačke ulice, i kapaciteta je četiri osobe sa mogučnošću smještaja još dvije osobe, a kako bi bila stavljena u funkciju u njenu su rekonstrukciju uložena određena sredstva. Sama rekonstrukcija trajala je nekoliko mjeseci, a kuća je uređena u tradicionalnom autohtonom stilu. Upravljanje kućom zajedno sa projektom Difuznog hotela Vodnjan isto tako vodi gradska tvrtka Castelier d.o.o. Kuća već ima svoje prve goste koji uživaju u bogatoj vodnjanskoj turističkoj ponudi.