Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Učenici osnovne škole talijanskog gradića Dignano d'Udine posjetili Vodnjan

Dana 24. listopada 2016. godine 40-ak učenika 3., 4. i 5. razreda osnovne škole talijanskog gradića Dignano d'Udine, zajedno sa svojim učiteljicama i zamjenicom načelnika Donatellom Bertolissio, posjetili su naš Vodnjan.

U sklopu posjete Vodnjanu za učenike je bio organiziran program obilaska grada kroz stručno vodstvo, sudjelovanje u radionicama i organizirana potraga za blagom.

Prva točka bio je vodnjanski „Park kažuna“ gdje su djeca imala prilike vidjeti sve faze nastanka kažuna i naučiti nešto o ovim tradicionalnim istarskim „kućicama“ od strane Sandra Manzina, ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta „Vodnjan-Dignano“, te vidjeti kako u praksi izgleda rad sa istarskim kamenom na obnovi kažuna, što im je u vidu pokazne radionice demonstrirao gospodin Odino Fioranti iz Vodnjana.

Nakon obilaska parka kažuna djeca su se uz pratitelje uputila u potragu za blagom, organiziranu u suradnji s udrugom Ekomuzej Istrian de Dignan, koja je za cilj imala obilazak različitih punktova – atrakcija unutar starogradske jezgre Vodnjana, na kojima su djeca dobila po jedno slovo, te su im sve točke na kraju dale odgovor na pitanje gdje se skriva blago.

Blago su bili zadnji tovari na području Grada Vodnjana-Dignano, za koje se u sklopu svog projekta „Didaktička farma“ skrbi udruga Ekomuzej Istrian de Dignan, a koje su učenici imali prilike posjetiti.

Osim farme, učenici su posjetili i Osnovnu školu Vodnjan te se upoznali sa svojim vršnjacima.

Ovim putem Grad Vodnjan-Dignano zahvaljuje se svim udrugama, ustanovama te svojim sugrađanima koji su se uključili u kreiranje ovog posebnog dana za male prijatelje iz Italije.

photo by Danilo Dragosavac