Contact Us

Centrala: 052 511 522
Fax: 052 511 326

UO za poslove gradonačelnika

UO za društvene djelatnosti i opću upravu

Pisarnica:

UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove 

UO za proračun i financije 

UO za gospodarstvo i EU projekte 

Vodnjanski učenici europskim novcem posjetili talijansku regiju Molise

Od 9. do 12 svibnja ukupno 27 učenika s područja Grada Vodnjana – Dignano sudjelovalo je u studijskom putovanju u talijansku regiju Molise zahvaljujući projektu ''Let's act together in EU young laboratories'' u sklopu programa Erasmus+. Partneri na projektu vrijednome 50.000,00 € su Grad Vodnjan – Dignano i talijanski grad Isernia, a u aktivnostima projekta bili su uključeni učenici iz osmog razreda talijanskog odjela OŠ Vodnjan i od prvog do četvrtog razreda srednje škole ''Dante Alighieri'' iz Pule.

Tijekom studijskog putovanja učenici su posjetili najznačajnije povijesne, kulturne i prirodne znamenitosti regije Molise te su upoznali njihove vršnjake iz grada Isernie. Cilj projekta bio je povećanje političke angažiranosti mladih u lokalnim zajednicama, a za postizanje tog cilja učenici su sudjelovali u svakodnevnim radionicama tijekom kojih su analizirali i uspoređivali stanje, odnosno prednosti i nedostatke u vlastitim zajednicama te su na kraju istih izradili ciljane prijedloge za poboljšanje stanja koje će na kraju projekta prezentirati vlastima u lokalnim zajednicama.

Ovo je prvo putovanje ovakvog karaktera za učenike s područja Grada Vodnjana-Dignano, a u narednom razdoblju planira se provođenje sličnih aktivnosti sa Općinom Blace iz Srbije u sklopu EU programa ''Europa za građane''.