Kontaktirajte nas

Centrala: +385 (0)52 511 522
Fax: +385 (0)52 511 326
E-mail: info(at)vodnjan.hr

Pisarnica:

UO za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

Odsjek za opće poslove, društvene djelatnosti, lokalnu i mjesnu samoupravu

Odsjek za proračun i financije

Odsjek za pravne poslove

Odsjek za gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu

UO za prostorno uređenje, komunalni sustav, gradnju i zaštitu okoliša

Odsjek za prostorno uređenje i gradnju

Odsjek za komunalni sustav i zaštitu okoliša

Komunalni redari

Vodnjanskim poljoprivrednicima dodijeljeno 137 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta

Danas je u Vodnjanu gradonačelnik Klaudio Vitasović vodnjanskim poljoprivrednicima uručio Ugovore o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta za 137 hektara poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na području Grada Vodnjan – Dignano, a koje je u vlasništvu Republike Hrvatske. Naime, temeljem novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, raspolaganje poljoprivrednim zemljištem vraćeno je pod ingerenciju lokalne samouprave, odnosno gradova i općina. Slijedom toga krajem prošle godine raspisan je natječaj za davanje u zakup predmetnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Vodnjan – Dignano, a ovaj je dugo iščekivani natječaj dočekan s velikim zanimanjem budući da je od posljednjeg provedenog natječaja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta prošlo gotovo desetljeće. Naime, još 2009. te 2011. godine uspješno su provedeni natječaji kojima je poljoprivrednicima dano u zakup gotovo 500 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Vodnjan – Dignano.

Temeljem provedenog natječaja sa poljoprivrednicima je sklopljeno ukupno 69 ugovora o dugoročnom zakupu poljoprivrednog zemljišta na razdoblje od 25 godina, a u zakup su dane čestice koje se protežu na području katastarskih općina Vodnjan, Galižana i Peroj.

„Zanimanje poljoprivrednika na ovom natječaju bilo je iznimno veliko, a osobit je interes iskazan u cilju podizanja novih maslinika. Ne čudi stoga što je na natječaj pristiglo mnogo ponuda i to dokazuje  da je Grad afirmiran kao važno poljoprivredno središte u kojem vrijedni poljoprivrednici proizvode vrhunske proizvode. Zbog iznimno velikog interesa od strane poljoprivrednika Grad je nedavno donio odluku o raspisivanju još jednog natječaja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, sveukupne površine 210 hektara, čiji je rok za dostavu ponuda bio do konca mjeseca studenoga.

Na taj su način, u kratkom roku, od kada je državno poljoprivredno zemljište ponovno dano na raspolaganje Gradu, provedena već dva predmetna natječaja. Grad Vodnjan – Dignano nastoji direktno potaknuti mlade ljude na poljoprivrednu aktivnost i proizvodnju te potvrđuje svoj status grada maslinovog ulja i poljoprivrede gdje se velik dio gospodarske aktivnosti oslanja upravo na te djelatnosti“ zaključio je Gradonačelnik Klaudio Vitasović koji je poljoprivrednicima zaželio mnogo poslovnih uspjeha i u budućnosti.

   

Aktualnosti